Különleges mentés

2022.05.27. 14:00

„Fáradjál baba, fáradjál” - bíróságra ment a hód Tatán (videón a mentés)

A tatai bíróság parkolójába kellett menni az állatvédőknek, hogy a „tárgyalására érkező” hódot visszavigyék a természetes élőhelyére.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Állatvédők Civil Tatai

Valljuk be őszintén, nem túl gyakori bíróságon állatokat látni, állatok ügyét pláne nem szokták tárgyalni. A tatai bíróságnál mégis megjelent egy hód, akiért a tatai állatvédők siettek, hogy megmentsék. A különleges mentésről és a szabadon engedésről is videó készült.

Biztosan furcsán nézett, aki azt látta, hogy egy hód battyog a tatai bíróság parkolójában. Az állatvédők egy ládával és pokrócokkal érkeztek a helyszínre, hogy megmentsék az állatot, aki eléggé tiltakozólag lépett fel. 

Fáradjál baba, fáradjál

– hangzik el a videóban az egyik megmentőtől, aki óvatos mozdulatokkal, egy pokróccal próbálta a láda felé terelni a vérmes hódot. Pár perces játszma után végül a ládába került az állat.

A rágcsálónak sokáig nem kellett várnia, hogy ismét vizet láthasson. Nagyon izgatottan várta, hogy végre újra szabad lehessen. Mikor az állatvédők levették a ládáról a hálót, békés nyugalommal távozott a tatai bíróság látogatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában