Elismerések

2022.05.12. 14:00

Csernoviczki Éva vehette át idén a Tatabánya Sportjáért Díjat

A tatabányai judos tehetségének és édesapjának köszönheti sikereit, aki nem csak szülőként, hanem kiváló edzőként is támogatta a pályáján. A jövőben a tatami mellől segíti nem mindennapi tapasztalatával az új generáció versenyzőit.

Kemma.hu

Forrás: tatabanya.hu

Fotó: Varga Ildiko

Ünnepélyes keretek között adta át Tatabánya sport elismeréseit Szücsné Posztovics Ilona polgármester kedden délután a Városházán. A Tatabánya Sportjáért Díj, a kiemelkedő sportteljesítményt nyújtók, az elért eredményekre felkészítők, a sportpedagógia és tömegsport területén, továbbá a sport szervezésében, sporttörténeti kutatásban kimagasló eredményeket felmutató személy vagy szervezet számára adományozható. Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének határozata alapján, a 2022. évben Tatabánya Sportjáért Díjat Csernoviczki Éva részére adományozza. Az örömteli hírt a sportoló is posztolta közösségi oldalán.

Csernoviczki Éva életében gyermekkora óta meghatározó szerepet játszott a sport. Már kislány korától megmutatkozott kivételes akaratereje és kitartása. Erős jelleme és fizikai adottságai megalapozták a későbbi sikereit. Kimagasló eredményeit mindvégig Tatabánya színeiben szerezte. 2012-ben a Londoni Nyári Olimpiai Játékok és a Magyar Judo Sport első női Olimpiai érmét szerezte meg, a női 48 kilogrammosok kategóriájában bronzérmes lett. Világbajnoki bronzérmes, 11-szeres felnőtt európa-bajnoki érmes. Az európai judo sportban ez egyedülálló eredmény. Junior Príma díjas 2010-ben, 2012-ben megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet. 2012-ben az év női sportolója választáson 3. helyezett lett. Sikereit tehetségén kívül édesapjának is köszönheti, aki nem csak szülőként, hanem kiváló edzőként támogatta a pályáján. A jövőben a tatami mellől segíti nem mindennapi tapasztalatával és szakmai tudásával a jövő generáció fiatal judokáit. Edzői munkásságához további sok sikert kívánunk, adta hírül a tatabanya.hu.

Csernoviczki Éva Tatabánya Sportjáért Díja
Forrás: Varga Ildiko / tatabanya.hu

Csernoviczki Évának Schmidt Csaba képviselő így gratulált saját Facebook oldalán: 

Éva tavaly a negyedik olimpiája után fejezte be aktív sportolói pályafutását. Mintha tegnap lett volna, mikor 2012-ben Londonban megnyerte a bronzérmet. Egy hosszú, sikeres versenyzői pálya lezárásának méltó elismerése a Tatabánya Sportjáért Díj. Azt kívántam Évának, hogy edzőként legyen olyan sikeres, mint versenyzőként volt!

Bencsik János országgyűlési képviselő ugyancsak csatlakozott a méltatásokhoz, aki a mesternek és a tanítványnak is külön gratulált, hiszen Csernoviczki Éva egyik tanítványa, Miklósvölgyi Dániel cselgáncsozó, ugyancsak elismerésben részesült. 

Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata, a tatabányai sportegyesületek színeiben sportoló tehetséges fiatalok felkészülésének, versenyeztetésének segítése céljából, Földi Imre Sportösztöndíj Program elnevezéssel támogatási alapot hozott létre. A 2022. évben Földi Imre Sportösztöndíjban részesült Oláh Levente ökölvívó, Balázs Bálint birkózó, Miklósvölgyi Dániel cselgáncsozó és Bódis Lili súlyemelő.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában