Közlekedésbiztonság

2022.05.20. 13:00

Bringa Akadémiát tartottak a tatabányai pedagógusoknak

A projekten belül egy olyan honlapot dolgoztak ki a négy szervezet nemzetközi együttműködésében, amely a közlekedési ismereteket interaktív munkafüzet és egy tanári e-learning-felület segítségével segít megismerni mind a tanároknak, mind a diákoknak.

Raffael Veronika

 A projekt­partnerek célja az volt a felület létrehozásával, hogy egy platformon gyűjtsék össze az olyan ismereteket, amelyek elsősorban a 9–12 éves gyerekek biztonságos önálló közlekedéséhez szükségesek, megkönnyítve ezzel az őket tanító pedagógusok munkáját. 

A képzés célcsoportját a folyamat azon résztvevői képezik, akik rendszeresen tartanak közlekedésbiztonsági órákat általános iskolás tanulóknak. A tréningen Abe­lovszky Tamás, a Bringa­Akadémia programvezetője bemutatta a gyerekek egységes elvek szerinti közlekedésre nevelését, amellyel az előadók azt szeretnék elérni, hogy a kicsik által elszenvedett közlekedési balesetek száma csökkenjen. A megyei baleset-megelőzési bizottságok a BringaAkadémia-program megismerése mellett a gyalogos- és kerékpáros-közlekedés szabályait is átismételték. 

– A kollégák napi szinten foglalkoznak baleset-megelőzési ismeretek átadásával, hiszen közvetlen kapcsolatban állnak az oktatási intézményekkel, ahol már kicsiként tanítják a gyerekeket. Mégis fontos, hogy az együttműködő partnerekkel, tehát a pedagógusokkal és a polgárőrökkel időnként közösen elevenítsék fel az tudást. Emellett minden ilyen képzés remek lehetőség arra, hogy az együttműködő szervezetekkel kialakított kapcsolatot ápoljuk – részletezte a Komárom-Esztergom Megyei Rend­őr-főkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában