Forgalmi rend-változás

2022.05.20. 11:44

Betelt a pohár Esztergomban: radikálisan változik a parkolási és forgalmi rend a belvárosban

A megnövekedett forgalom komoly állagromlást eredményezett a Széchenyi és a Aradi vértanúk terén. A helyiek emellett gyakran panaszkodtak, hogy a megrongálódott felület és a közlekedés miatt balesetveszélyessé váltak a terek.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Hernádi Ádám

Az utóbbi időben erősen megnövekedett a Széchenyi tér és az Aradi vértanúk terének gépjárműforgalma. A közlekedés amellett hogy rohamos állagromlást eredményezett, sokszor már a járókelők biztonságát is veszélyeztette. Esztergom Város Képviselő-testülete radikális döntést hozott: a lakossági bejelentések és a közterület-felügyelet tapasztalatai alapján úgy döntöttek, hogy változik a Széchenyi tér és az Aradi vértanúk terének forgalmi és parkolási rendje. 

A Széchenyi téren megtiltják az gépjárművel végzett áruszállítást, amelyet a jövőben a Lőrinc utca felől vagy a Kapcsolatok Házán keresztül a Kis Duna sétányról kell megoldani kézi erővel. Az ingatlantulajdonosok csak abban az esetben kapnak behajtási engedélyt, ha udvarukban rendelkeznek a gépjármű elhelyezésére alkalmas területtel, ahova közvetlen a behajtás után be kell állniuk. Az Aradi vértanúk terére áruszállítási céllal behajtani csak reggel hat és kilenc, valamint délután három és este nyolc óra között lehet, adta hírül Hernádi Ádám polgármester, Facebook oldalán.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában