Szemléletformálás

2022.05.30. 20:43

Bármi lehet belőlük! – tehetséggondozás a tatabányai autizmussal élőkért

A programok alatt közösséggé kovácsolódott a kis csoport.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Rendkívül fontos a tehetséggondozás. Minden korosztály számára. Az autizmussal élők tekintetében azonban ez nagyon összetett feladatot jelent – fogalmazott Heim-Horhi Anett, az Autisták Országos Szövetségének szakmai vezetője a Puskin Művelődési Házban megrendezett szakmai programon.

A Bármi lehetek címmel meghirdetett szakmai konferenciára pedagógusokat, fenntartók képviselőit és szülőket várt a Léleksegítő Alapítvány. A nagy múltú civil szervezeten belül működő Kék Madár Szülőklub egy hazai finanszírozású pályázatnak köszönhetően indította el tehetséggondozó projektjét. Kamaszokat szólítottak meg és szüleiket, akik az elmúlt fél évben harmincnál is több fejlesztő programon vehettek részt Tatabányán és Vértes­szőlősön.

A programokon autista gyerekek és fiatalok próbáltak elmélyedni a számítógépes keresésben; a kommunikációs készségfejlesztés, drámapedagógia és művészeti ismeretek témakörében; a LEGO- és a Kamasz Klubban, amelyek keretében külső helyszíneken is várták őket a szakemberek. A fiatalok egyre nagyobb örömmel érkeztek a foglalkozásokra, a programok alatt közösséggé kovácsolódott a kis csoport. Az esemény szemléletformáló interaktív foglalkozással zárult, ahol bemutatkozott egy tízéves kisfiú, aki novellák írása mellett már társasjátékot is kifejlesztett.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában