Vizsga

2022.05.04. 20:00

Árpád-kortól a Kádár-korszakig: videón mutatjuk a történelem érettségi megoldásait

Túl vannak a történelem érettségin is a végzős diákok, 35 perces videóban mutatjuk meg az idei feladatsor megoldásait.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

A magyar és a matematika után a végzős diákok a történelem érettségivel folytatták a mozgalmas vizsgahetüket. Az idei összes feladat csaknem fele a az 1849-től napjainkig terjedő időszakra vonatkozott. A diákok kaptak kérdéseket továbbá Magyarország 16. századi történelméhez kapcsolódóan, de a reneszánsz kultúrával kapcsolatban is bizonyítani kellett tudásukat.

A vizsgázóknak rövid esszét az ókori Athénhoz és az ipari forradalomhoz kötődően kellett írniuk. A hosszú esszék az Árpád-kori történelemről és a Kádár-korszakról szóltak. Középszinten a diákoknak a megoldásra 180 perc állt rendelkezésükre. Az írásbeli feladatsort 60 százalékban a magyar, 40 százalékban pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódó feladatok alkották.

A 2022-es történelem érettségi feladatlapot Németh Tibor, a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója is kitöltötte, majd részletezte a kisalfold.hu-nak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában