Önkéntesek

2022.05.16. 20:00

A kézidrukkerek több száz diáknak és több ezer embernek okoztak örömet a Dózsában

Összefogtak a tatabányai kézidrukkerek, hogy megújuljon a Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola udvara, kerítése.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Erős Árpád, a Turul’s Miners Sportegyesület elnöke a Kemma.hu-nak motivációjuk kapcsán elmondta, hogy a környezetünk megóvása mellett igen fontos a megújítás, felújítás, megszépítés is, egy lakótelepen lévő iskola pedig rendkívül központi hely, így a látványa is fontos.

– Több ezer ember jár-kel az intézmény mellett naponta és látja az épületet, az udvart, és persze a kerítést is. Amit eddig láthattak a járókelők, az nagyon elkeserítő lehetett számukra, hiszen a rozsdás kerítésen túl egy rossz állapotú udvar, benne elhasználódott padok és játszótér látványa tárult eléjük. Ezek felújítása nagy mértékben hozzájárul az ottani közösség egyik problémájának megoldásához is – emelte ki Árpád.

– Közvetetten több ezer embert érintenek ezek a felújítási munkálatok. Azokat, akik nap mint nap arra járnak, akiket örömmel tölti majd el, ha megpillantják a felújított környezetüket. Közvetlenül pedig 6-700 iskolást, valamint az iskola dolgozóit érinti. Ők a tanórákon vagy a munkaidőn túl egy felújított iskola udvarán tölthetik el szabadidejüket – tette hozzá a sportegyesület elnöke.

Az ötletgazda véleménye szerint a diákok már nagyobb örömmel fognak itt játszani.

– Felvettük az iskolával és a szülői munkaközösséggel a kapcsolatot. Velük egyeztetve határoztuk meg, hogy mit is szeretnénk pontosan felújítani az intézményben. Emellett rengeteg szülő is jelentkezett önkéntesnek – elevenítette fel a kezdeteket az egyesület vezetője.
Csapatban dolgoztak A tervezett munkákhoz szakértőket is bevontak, akik közül többen is jelezték, hogy díjmentesen vállalják a munkálatok megtervezését, felügyeletét. Ennek köszönhetően sikerült a bejárati kaput és ugyanezen az oldalon a kerítést lecsiszolni, lefesteni. Emellett a játszótér négy elemét és nyolc padot is felújítottak, kettőt pedig kihelyeztek a bejárathoz. Mindezek nem jöhettek volna létre a Turul’s Miners SE tagsága és a Tesco Magyarország támogatása, valamint az önkéntesek, a Kék-Tigrisek SE és a dózsás szülők segítsége nélkül, akiknek ezúton is köszönjük a részvételét, munkáját, fűzte hozzá Erős Árpád.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában