A boldogság tanúja

2022.05.21. 18:51

A bakonyaljai anyakönyvvezető elárulta, mit érzett az első esküvőjén

Bene Nikolett anyakönyvvezető közel fél éve látja el két településen az anyakönyvvezetői feladatokat. Nemrég online bemutatkozót tartott.

Raffael Veronika

Bene Nikolett

Forrás: Aka Község Önkormányzata

Örömhír a bakonyaljaiaknak, azon belül is az akai és bakonysárkányi lakóknak: az anyakönyvi ügyek intézése érdekében már nem kell elutazniuk más településekre. Tavaly óta ugyanis Bene Nikolett anyakönyvvezető sikeres vizsgája után átvette Aka és Bakonysárkány anyakönyvi feladatainak elvégzését, virtuális bemutatkozóját a falvak közösségi oldalán tették közzé.

A szakember online tájékoztatójában elmondta, hogy a két falu lakosai számos ügyben fordulhatnak a jövőben hozzá. Bene Nikolett közreműködhet egyebek mellett az apasági nyilatkozatok tételénél, az anyakönyvi kivonatok kiállításánál – így születés, házasság és elhalálozás alkalmával, illetve várja az házasodni óhajtó párok megkeresését is. Kiemelte: kérdés esetén bizalommal fogadja a hozzá forduló helyiek jelentkezését. 

Az emberi élet fordulópontjainál aktívan résztvevő szakember elmondta: az első házasságkötése tavaly december 18-án volt Akán. Az emlékezetes alkalomról hozzátette: azon a bizonyos téli napon nem csak az ifjú pár izgult, hanem ő maga is velük együtt, hiszen ők voltak az első pár, akiknek élete egyik legfontosabb eseményét adta át. 

– Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek a lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk – osztotta meg gondolatait az anyakönyvvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában