Kresz és élmény

2022.04.05. 20:00

Videó: olyan mentőorvosi autó érkezett Esztergomba, amilyet még Győrfi Pál sem látott eddig

Az esztergomi Kresz-park, a Kresztergom új, gyerekméretű elektromos járművekkel bővült. Az egyikből Győrfi Pál is bejelentkezett.

Kemma.hu

Forrás: OMSZ

Fotó: Siklósi Gábor

A mini KRESZ-pálya járműflottája eddig sima, kisméretű, elektromos Suzuki Vitarákból állt, legutóbb azonban két, szintén Vitara típusú mini mentőorvosi kocsi is érkezett a közlekedési parkba. Az egyik ilyen különleges járműből Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője jelentkezett be a mentősök Facebook-oldalán.

Sziasztok! Egy különleges mentőautót szeretnék bemutatni nektek. Ilyet még én sem láttam a Markó utca udvarán, de ezzel gyerekek autózhatnak Esztergomban.

– kezdte videós posztját Győrfi Pál. Hozzátette, a parkban a gyerekeknek lehetőség van megismerkedni a KRESZ szabályaival, majd biztonságos környezetben vezethetnek, ezután egy „jogosítványt” is kapnak.

Mint a szóvivő kiemelte: az OMSZ dolgozóinak gyerekei egyébként speciális kedvezményt kapnak a KRESZ-parkban, ezért is viseli az autó a mentőszolgálat logóját, arculati elemeit. Emellett azt is fontosnak tartják, hogy a gyerekek minél előbb megismerjék a KRESZ szabályait.

Korompai Gábor, a park vezetője a Kemma.hu-nak elmondta: a kis mentőorvosi autók ötlete már a pandémia idején felötlött. Aztán 2021-ben az OMSZ több Suzuki Vitarát is vásárolt mentőorvosi autónak, ez adta a következő lökést a mini-autók elkészíttetéséhez.

– Mindig törekszünk a hitelességre, így a mini mentőorvosi autók is a BM Heros közreműködésével nyerték el a végső formájukat – emelte ki. –A társaság készíti Magyarország összes mentőautóját. 

Külön köszönet Győrfi Pálnak és lelkes kollégáinak, akik gyermeki izgalommal tették meg az első métereket a Markó utcai mentőközpontban. Szeretném kiemelni, hogy nagyon sok jó ember adta magát ahhoz, hogy a gyerkőcöket boldoggá tegyék.

Győrfi Pál a Knight Rider című sorozat zenéjére indult el a bázisról „menteni” a szóvivő TikTok videójának tanúsága szerint.

 

Győrfi Pál és Korompai Gábor a Markó utcai mentőbázison
Forrás: Siklósi Gábor

Mint a vezető hozzátette, a közlekedési pálya egyébként idén ünnepli ötödik születésnapját, ebből az alkalomból új fényezést és a májustól érvényben lévő új, zöld forgalmi rendszámokat kapnak az autók. A mentőautókon kívül hamarosan egyéként még két rendőrautóval színesedik a flotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában