Élmény és oktatás

2022.04.10. 09:39

Videó: Győrfi Pál után az esztergomi gyerekek tesztelték a mini mentőskocsit

Az Országos Mentőszolgálat Suzuki Vitaráinak első, hiteles, mini mása megérkezett Esztergomba, ahol egy "balesetnél" is bevetették a babitsosok.

F. M.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Feleki Marietta

– Jöjjenek gyorsan, megsérült a lába az osztálytársamnak, mondta kétségbeesetten a mobiltelefonba a nyolcéves Bogi, miközben  barátnője, Borika jajgatva ült, fájós lábát fogva. Bogi nem sokkal később meg is látta a feléjük érkező mentőorvosi kocsit, amelyet a hős mentőorvos: Krisztofer vezetett. Bogi intett az autónak, Krisztofer beparkolt melléjük, majd kipattant az autóból. Az autóhoz tartozó elsősegély táskából kötszert vett elő, és nagy gondossággal bekötözte Borika sebét.

A Kemma.hu ezúttal szerencsére nem egy valódi baleset helyszínén járt, hanem a Kresztergom közlekedési parkban, ahol a Babits Mihály Általános iskola diákjai próbálhatták ki az újonnan érkezett kisméretű mentőorvosi kocsiját. Győrfi Pál után ráadásul elsőként.

Mint korábban megírtuk: az esztergomi közlekedési park flottája két, a mentőszolgálat logójával és arculati elemeivel ellátott mini mentőorvosi kocsival bővül. A mini Suzuki Vitarát Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője tesztelte a Markó utcai bázison.  Azóta az első kisautó meg is érkezett Esztergomba, amelyet a babitsosok próbálhattak ki először.

– Egy olyan osztályt hívtunk meg az új autó bemutatására, amely a megyei baleset-megelőzési bizottság programjában, a Biztonságos Közlekedés Akadémiáján vesz részt – mondta Korompai Gábor, a Kresztergom tulajdonosa, aki azt is elárulta, hogy a programban 6 iskola vesz részt a megyéből, köztük a Babits-iskola is, ahol a gyerekek Szaller Izabella tanárnővel külön szakkörön foglalkoznak alap közlekedésbiztonsági ismeretekkel.

A gyerekek nagy hozzáértéssel foglalták el a Kresz-pályát a sima és a mentőorvosi Vitarákkal. Persze a gyakorlati „vizsga” előtt az elméletet is átbeszélték Korompai Gáborral, hisz a szabályok, táblák, lámpák utasításai rájuk is vonatkoznak. 

A benzinkútnál is mindig álltak ketten-hárman, a vadiúj "fényezésű" mentőorvosi kocsit nagy gondossággal tankolták, mosták az ablakait.

– A parkba egyébként összesen két mentőorvosi kocsi érkezik, illetve körülbelül két hét múlva csatlakozik a flottához még két rendőrautó is  – mondta el a park vezetője. - Előbbieket már a hétvégén kipróbálhatják a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában