Származás

2022.04.16. 20:00

Tomán Szabina legszebb tatabányai emléke első szerelméhez köthető

A TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Technikum és Szakképző Iskola születésnapi programján részt vett az intézmény egykori tanulója, Tomán Szabina üzletasszony, a Toman Lifestyle vállalat elnöke, a Toman-életmódprogram megalkotója.

Sugár Gabi

Tomán Szabina is részt vett az egykori iskolája, a KERI születésnapi programján

Forrás: 24 Óra

Fotó: Sugár Gabi

Boldogan üdvözölte régi tanárait Tomán Szabina, a Toman Lifestyle vállalat elnöke, a Toman-életmódprogram megalkotója, a Cápák című televíziós műsor egyik befektetője. Elmondta: családjával Újvárosban lakott, s az egykori Móra-iskolában végezte el az általános iskolát, majd a KERI-ben tanult élelmiszer- és vegyiáru-kereskedőként. 

– Az itt tanultakat máig is alkalmazom a vállalkozásomban. Száraz élelmiszerekkel foglalkozunk, és a termékfejlesztéseken gyakran nyúlok vissza ahhoz a tudáshoz, amit itt kaptam – mondta később kérdésünkre. Kiemelte a tanár-diák kapcsolatok fontosságát, s az akkori igazgató, Szalai Imre támogatását. Ezek segítették abban, hogy modellként a kifutón is érvényesülhessen. 

– Elhitették velem, hogy meg tudom csinálni. Az, amit itt kaptam, indította be a karrieremet – mondta. 

A legszebb tatabányai emléke az első szerelméhez köthető. Hosszú ideig voltak együtt a fiúval, aztán útjaik szétváltak. Szabina is hamarosan elköltözött Tatabányáról, s modellként aratott sikereket. Nagy utat járt be, s ma már sikeres üzletasszonyként szerepel a Cápák című műsorban is. 

– Az a csapat, amely az érkező vállalkozókat felkészíti a műsorra, elképesztően sok hasznos információt, tanácsot, tudást ad át a befektetésre váró érkezőknek. Ez a műsor egy komoly tanulási folyamat minden jelentkező számára. 

Tatabányáról Rómába került Tomán Szabina Tatabányán született. Tizenhat évesen csatlakozott egy akkor induló modellügynökséghez. 1997-ben beválasztották az Év arca versenyre. A modellkedést Budapesten tanulta ki, egy évvel később Rómában tartott divatbemutatón neves modellek társaságában lépett a kifutóra. 18-19 éves korától kezdve külföldön dolgozott. A Toman-életmódprogram megalkotója, 2015-ben, 15 év modellkarrier után alapította meg saját cégét, a Toman Lifestyle Kft-t., mely 5 év alatt egymilliárdos franchise-rendszerben működő vállalkozássá nőtte ki magát. A Cápák című műsor egyik befektetője. 

Hozzátette: ma már cégvezetőként úgy látja, jobban elfogadják a nőket. A társadalom is nyitott arra, hogy nemcsak családanyaként funkcionálnak a nők. Az elmúlt évek, a járvány miatti bezártság is a fókuszba helyezte a hölgyeket. Sokkal nagyobb teher hárult rájuk: gyerek, család, háztartás, és sokan otthonról dolgoztak. Ezt látva az üzletasszony azt tapasztalta: a férfiak sokkal inkább partnerként kezelik őket. 

– A sikerhez hozzásegített édesanyám, az iskola és a modellkedés. Megtanultam bízni magamban, kitartóvá nevelt és problémamegoldóvá. Támogató közeg vett körül az indulásnál – fejezte be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában