Vendégbarát stég

2022.04.20. 16:05

Szabad utat és frissítőt kapnak a turisták a bokodi Blöri Tanyán

A rendőrség sok esetben intézkedett szabálytalan parkolás, magánterületre való belépés és jogellenes drónhasználat miatt a tó környékén.

Wágner Zsanett

Forrás: beküldött

Dörnyei Bélánál igazi feltöltődés kapható: egy pohár frissítővel a kézben lehet gyönyörködni a Bokodi-tó panorámájában a stégen álló bodega napozóteraszáról. Az arra érkezők egyedi hozzáállással találkoznak, a stégtulajdonosok többsége nem kér a turistákból. 

Érezd magad otthon az otthonunkban! 

– ilyen jókívánságokkal találkozni a bokodi stégek egyikén, az Erőműi tópart végénél járva. A transzparens az úgynevezett Blöri Tanya előtt áll, amelyen színes és szívélyes üdvözlet olvasható és invitálás, valamint kellemes zene csábítja stégére a turistákat.

Ismeretes, a Lebegő faluként számon tartott látványossághoz évek óta turistabuszok járnak. A hely a népszerűségét egyebek mellett annak a 2012-es új-zélandi netreklámnak is köszönheti, amelynek főszereplője egy oroszlányi horgász. Azóta klipet forgattak a helyszínen és több felvétel is készült, divatreklámok és esküvői fotók is készültek a Bokodi-tónál. 

A többség tiltakozik ellenük - Az oroszlányi erőmű 1961-ben épült, melynek szüksége volt egy hűtőtóra. Utóbbi az évek során horgászparadicsommá vált és sorra épültek itt a vityillók. Jó pár éve, egy tiltakozó akció során már néhány horgász zárható vasrácsos ajtót is felszerelt az egyre szemtelenebb turisták megfékezésére. 
 

Címkék#bokodi-tó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában