Új korong jön

2022.04.17. 10:59

Saját dalokból álló lemezt tervez az esztergomi Rockousticum

A 2015-ben alakult zenekar először rock-klasszikusok feldolgozásaival örvendeztette meg a közönséget. A trió most új utakra lép, saját számokból álló nagylemez kiadását tervezi.

Pöltl Zoltán

Farkas Ferenc dobos, Kozák György basszusgitáros, énekes, Horváth Attila Balázs gitáros

Forrás: beküldött

Nem meglepő folyamat a helyi rockzenei életben, hogy egy formáció feloszlása, átalakulása után az alapbanda „osztódással szaporodik” tovább, azaz újabb együttesek, projektek jönnek létre az eredeti együttes tagjainak vezetésével. Az egyik ilyen legismertebb „osztódás” a Tűzkerék Revival Bandnél történt még a 90-es évek elején, amikor is a zenekaron belüli személyi ellentétek következményeként átalakult a TRB, majd a kivált énekes megalapította a Harley Davidson Bandet.

Némileg hasonló történet az ugyancsak esztergomi Le Panic együttessel, ahol a banda ideiglenes (?) feloszlása után újabb formációkat produkált Kozák György Gyurika gitáros. Először Anagramma nevű bandájával állt a közönség elé, majd 2015-ben az ebben a bandában vele muzsikáló Horváth Attila Balázs ötlete alapján megszervezték a Rockousticum nevű triót, a harmadik tag Farkas Ferenc dobos lett.

A Rockousticum háza tájáról nemrég új zenei anyag elkészültéről érkeztek hírek. Ez alapján kiderült, hogy a csapat egy komplett nagylemez összeállítására és kiadására készül, melynek előfutára a március 5-én megjelent Rock N’ Roll című daluk publikálása. 

A szám egy szöveges videó formájában máris hallgatható a banda YouTube-csatornáján. Meghallgatva az új dalt, elmondhatjuk, ahogy a trió elindult, mint akusztikus formáció és ahogy ebből az elektromos hangszerek felé váltottak, nos, úgy tűnik, jó döntés volt a 220-ra rácsatlakozni. A dal szövegírója, Horváth Attila Balázs gitáros így fogalmaz a szám egyik verzéjében:

Mikor lelkemben lassan az elem lemerül, és fejemben eluralkodik a zűr, Ha hallom szavad szívem újra tölt, Hát beszélj hozzám, hozok egy-két sört. A Rock N’ Roll intravénás boldogság, Egy életre szóló igaz barátság.

A szám dallamos hard rock, a markáns gitárhangzást, tűpontos ritmusszekció segíti, az énekest korrekt háttérvokál támogatja. A zenekartól kapott sajtóközleményben olvasható: „Ez a kislemez az előfutára az idén nyár végén / ősszel megjelenő első, kizárólag saját dalokat tartalmazó, egyelőre még cím nélküli lemezüknek.” Afelől nem is lehet kétség, hogy egy igen precízen kimunkált albumot kap a közönség a triótól, hiszen eddigi munkáik, beleértve a zenekar honlapját és közösségi oldalát, kommunikációját is, mondhatni profik voltak.

Az együttes munkásságát a rockousticum.eu című honlapon lehet nyomon követni. Itt nemcsak a banda története és a legfrissebb hírek találhatók, de külön rovat foglalkozik a hármasfogat tagjainak biográfiájával, illetve szintén külön rovatban olvashatjuk a Rockousticum eljövendő koncertjeinek dátumait, helyszíneit. A honlap készítői az aktívan kommentelő rajongókra is gondoltak, számukra a Vendégkönyv rovat kínál interakciós lehetőséget. 

Formálódó Rockousticum - Az Anagramma két tagjából alakult Rocousticum kanyargós utat tett meg a mostani trió formációjáig. Az első felállást Horváth Attila Balázs és Kozák György alkották, akkor még akusztikus gitárokkal. Hozzájuk csatlakozott a Nolens Volens dobosa, Farkas Ferenc. A trióvá nőtt zenekart néha Balázs Patrik billentyűs tette négyesfogattá. Szimon Ferenc basszusgitáros egy ideig része volt a zenekarnak, majd jött a váltás és immár hármas felállásban a Rockousticum felhagyott az unplugged változattal, és azóta az elektromos hangszereké a főszerep. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában