Program

2022.04.24. 07:38

Repülőgépek lepték el az esztergomi főteret

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl zoltán

Kétnapos rendezvényen mutatkozott be az esztergomi repülősport és több old timer repülőgép. Április 23-án a város főterén több vitorlázórepülőt, illetve különféle típusú motoros gépek látványos modelljeit lehetett megtekinteni. Köztük volt több olyan is, mely a drónokhoz hasonlóan működött. 
A régi esztergomiak még tudják, hogy az olyan legendás gépek, mint a Vöcsök vagy a Góbé az város egykori repülőgépgyárában készültek, így a Széchenyi téri kiállítás amolyan helyi ipar- és közlekedéstörténeti tárlat is volt egyben. 

Forrás: Pöltl Zoltán / 24 Óra

A Széchenyi téri eseményen a gyerekeknek az egyes repülőgép típusokat összerakós játékban lehetett megjeleníteni, illetve repülőgép szépségversenyt is tartottak, ahol a szavazók között ajándékokat és vitorlázórepülést sorsoltak ki. Április 24-re ennél még izgalmasabb programmal várják az érdeklődőket a város határában lévő reptérre, ahol a Góbé nevű repülő és az R-22 nevű futárgép lesz a fókuszban, a repülők múltjáról, jelenéről szóló előadásokon, célleszálló bemutatókon, gyerekjátékokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában