Különleges napok

2022.04.09. 08:18

Még az igazgató is kendózott a Bridgestone tatabányai gyárának japán hetén

Először tartottak Japán hetet a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. gyárában.

Mórocz Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Számos érdekességet is megtudhattak Japánról és az anyavállalatról a munkavállalók a Facebook Dolgozói csoportban. Gancs Nikolas kalligráfia-művész közreműködésével és Szatmári Nóra segítségével látványos bemutatót nézhettek meg és ki is próbálhatták a kalligráfiakészítést az érdeklődők. A shodo sokkal több, mint pusztán szépírás; kifinomult művészet, melynek több ága, iskolája van. Pénteken az idén 40 éves  Budapest Főnix Kendo és Iaido Klub tagjai - köztük a magyar junior válogatott csapatkapitánya, Lukács Marcell - tartottak látványos kendóbemutatót. Láthattuk és hallhattuk, hogy a vívás japán harcművészete fizikailag és szellemileg egyaránt embert próbáló tevékenység.

Az igazgató is kendózott

– Az új kezdeményezést azért időzítettük mostanra, mert Japánban a tavasz beköszöntének és a természet újjászületésének egyik szimbóluma a cseresznyefák virágzása. A sakura szó a cseresznyefát és annak virágát jelenti, amely az ország nem hivatalos nemzeti jelképe – mondta Topolcsik Melinda ügyvezető igazgató, miután kérésünkre bemutatott egy kendó gyakorlatot. – Egy izgalmas kvíz is érkezik majd a dolgozókhoz, amiben mindenki tesztelheti a Japán héten szerzett tudását egy-egy ajándékcsomagért . A következő években terveink szerint azoknak az országoknak szentelünk egy-egy bemutató hetet, ahol Bridgestone-gyárak vannak.

Forrás: Hagymási Bence / 24 Óra

A japán ízek sem maradhattak el

A japán ízek kóstolása sem maradhatott el. A menük hétfőtől péntekig: Teriyaki lazacfilé chef salátával, tőkehal és garnéla tempura zöldségekkel, sushi és mochi, miso leves és katsu karee, tamago leves és karaage.

 

Címkék#Bridgestone

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában