Húsvéti locsolás

2022.04.18. 15:30

Locsolás tűzoltó módra: kivonultak a lánglovagok Sárisápon, ekkor jött a meglepetés (videó)

Immár harmadik éve locsolták meg a háti puttonyfecskendőkkel felszerelkezett helyi önkéntes tűzoltók a Sárisápon és a szomszédos Annavölgyön élő hölgyeket.

Walczer Patrik

A sárisápi hölgyek felfrissültek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Ifj. Szabó Imre, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp (ÖTES) parancsnoka felidézte, hogy 2020-ban a világjárvány kirobbanásakor leállt az élet Magyarországon, a korlátozások miatt sokan kényszerűségből otthon töltötték az ünnepeket. 

A csapat tagjai akkor összefogtak és kitalálták, hogy húsvét alkalmából meglepik a fiatal lányokat és asszonyokat. A tűzoltók előre közölték, hogy hétfőn milyen útvonalat fognak teljesíteni, sőt a falujárás alkalmával plusz kitérőket is tettek. Elől haladt a hangosbemondós autó – a hangszórókból locsolóversek szóltak –, mellyel felhívták a hölgyek figyelmét az érkező csapatra. Bár ezúttal kevesebben álltak kint a porták előtt, mint az elmúlt két évben, így is akadtak olyanok, akik tojásokkal és nedűkkel kedveskedtek a locsolóknak vagy éppen szalagokat kötöttek fel a tűzoltóautóra, összességében pedig mindenki örült a figyelmességnek.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában