Érzékenyítés

2022.04.14. 17:30

Komáromi, esztergomi és pilismaróti óvoda is díjat kapott azért, amit a gyerekek alkottak

A Lélekmozgató programon belüli pályázaton belül nyertek az óvodák.

F. M.

Forrás: Erzsébet királyné Óvoda

Körülbelül hatszáz iskola és oktatási intézmény jelezte részvételét a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által megrendezett Lélekmozgató programokra. A program eseményein az oktatási- és nevelési intézmények foglalkozásokon illetve tanórákon ismerkedhettek a fogyatékossággal élőkkel vagy a fogyatékos sportolókkal. A kisebb korcsoportosoknak rajzpályázatot, nagyobbaknak – így a felsőoktatásban tanulóknak is – videopályázatokat hirdettek. Ezeken a gyerekek bemutathatták a fogyatékossághoz való viszonyukat, hogyan ismerkedtek meg a fogyatékossággal élőkkel, illetve milyen elképzeléseik vannak például az akadálymentesítésről. 

A pályázatokon sportszerek vásárlására jogosító ajándékkártyákat nyerhettek a résztvevők. Több Komárom-Esztergom megyei intézmény alkotásait is díjazták. Így rajzpályázaton, óvoda kategóriában az Esztergomi Erzsébet királyné Óvodát, Programbeszámoló pályázaton pedig a komáromi Csillag Óvoda és a pilismaróti Mesevár Óvodát is. Mindegyik intézmény 50-50 ezer forintos utalványt vehetett át, áll a fodisz.hu-n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában