Jármű expo

2022.04.28. 11:38

Kétnapos autós buli lesz Esztergomban, Bruce Willis kocsija is feltűnik

Két év kihagyás után újra, immár ötödik alkalommal rendezik meg az „Akkor és most Jármű Expót” Esztergomban, ahol több különleges járművet mutatnak be. A Dakar-team és egy Bruce Willis-filmben szereplő jármű is bemutatkozik majd.

Kemma.hu

Az MRAP katonai harci jármű a Die Hard 5 2013-as forgatásán

Forrás: origo.hu

Az MRAP katonai harci jármű a Die Hard 5 2013-as forgatásán

Forrás: origo.hu

Az április 30-án és május 1-jén megrendezett színes programon a múlt és jelen autóit, motorkerékpárjait, lovaskocsikat, kerékpárokat és hajókülönlegességeket állítják ki. Az ország legnagyobb tematikus, ingyenes járműkiállításán a családi programok és különböző stílusú koncertek mellett az érdeklődők találkozhatnak a Dakar-ralin résztvevő versenyzőkkel, és megcsodálhatják a Kis-Dunán a lampionos vízi karnevált.

A szervezők sok évvel ezelőtt egy olyan, nemzetközi szinten is színvonalas eseményt szerettek volna megvalósítani, amely az egész család számára élmény és szórakoztató hétvégi programlehetőség. Mindig furcsa érzés, amikor együtt lehet megtekinteni múlt, jelen és jövő remekműveit, nem véletlen, hogy az „Akkor és most Jármű Expo” mára az ország egyik legnépszerűbb és a legnagyobb tematikus járműkiállításává lépett elő. Legutóbb 2019-ben rendezték meg, akkor a több mint 300 járművet csaknem 16 ezer látogató csodálta meg.

A kiállítás járművek sokaságát vonultatja fel 1900-tól kezdődően napjainkig. Lovaskocsik, veterán motorkerékpárok, személygépkocsik, hajózási tárgyak és kerékpárok is megjelennek a kiállításon. A korábbi évekhez hasonlóan idén is elsődleges szempont volt az adott kor mérnöki újdonságainak kihangsúlyozása. Emellett az esemény névadó szponzorának, a Suzukinak termékei – autó, motor és hajómotor – is bemutatkoznak, tájékoztatott Bonnár Csonka Zsuzsanna, a Magyar Suzuki Zrt. kommunikációs vezetője.

Forrás: Magyar Suzuki

A hétvégén tánc- és sportbemutatók, közlekedésbiztonsági élményprogram, koncertek, környezetvédelmi gyerekprogramok is várják az érdeklődőket. A kiállítók között feltűnik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a zebegényi Hajózástörténeti Múzeum. A különlegességek között szerepel például Pannónia motorkerékpár, egy Chevrolet Impala és egy MRAP katonai jármű, amely feltűnt a Bruce Willis főszereplésével bemutatott Die Hard 5 című amerikai akciófilmben is.

 Szombaton egy különleges Dakar-rali közönségtalálkozót tartanak: Szujó Zoltán moderálásával a látogatók megtekinthetik a Dakar-team kamionját, illetve autóját, valamint részt vehetnek egy közönségtalálkozón, amelyen találkozhatnak Szalay Balázzsal, Bunkóczi Lászlóval és Gyenes Emanuellel.

Az expo társrendezvényére, a szombat esti lampionos vízi karnevál a Kis-Dunán lesz este 8 órától. A másfél órás rendezvényen ezúttal is színes fényekkel megvilágított hajók
vonulnak fel a Szent Erzsébet híd lábától a Bottyán hídig. Az esztergomi zeneiskola előtti teraszról DJ Dominique szórakoztatja majd a közönséget. A szervezők legalább 20 nagyobb installációra és 30 kishajó indulására számítanak.

Látványos lampionos felvonulás is lesz a Kis-Dunán
Forrás: Fényes Gábor

A részletes program a következő 

04.30. szombat
10:00 Megnyitó
11:00 Tánc- és sportbemutatók
15:00 Dakar közönségtalálkozó
16:00 Szulák Andrea zenés műsora
17:00 Tha Shudras együttes koncertje
19:00 Szalai Band
20:00 Hajós lampionos felvonulás a Kis-Dunán DJ Dominique-kal
22:00 Bon-Bon együttes
23:00 Szalai Band

2022.05.01. vasárnap
11:00 Sportbemutatók
14:00 Oszvald Marika műsora
17:00 Szandi
18:00 Kaméleon zenekar
A kiállítás mindkét napon 10:00-19:00 között tart nyitva, a belépés ingyenes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában