Ünnep

2022.04.18. 20:51

Fagyi, hattyú, vurstli és néptánc: minden volt a tatabányai húsvéton (fotók)

Noha az időjárás alakulhatott volna kedvezőbben is, így is sokan látogattak ki a tatabányai szabadtéri programokra húsvétkor. Nem maradhatott el a hagyományos locsolás sem.

Várvizi Tamás

A locsolás sem maradt el persze

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

– Négyszázötven forint is lehet egy gombóc fagyi, hallottad? Mondták a tévében – szörnyülködött egy éltes hölgy kortársának a vasárnapi verőfényes napsütésben a Csónakázó-tónál. Igaz, a hőmérséklet – mely alulról súrolta a tizenöt fokot – azt mondatta velünk: azért még hátrább az agarakkal a fagylaltszezont illetően… A kissé hűvös-szeles húsvét dacára sokan kilátogattak a méltán népszerű „Csónihoz”. Többen érkeztek kisebb-nagyobb poronttyal, annál is inkább, mert számos attrakció, látványosság is várta őket. A körhintán lelkesen integetett szüleinek egy kislány, miközben a „Hull a szilva a fáról” örökbecsű szólt. 

– Most lehet, hogy lassabb lesz kicsit! – harsogta bele a délutánba egy jó kondiban lévő fiatalember, miközben ötévesforma kisfiát segítette fel a lovacskára, majd maga is fellépve a körhintára, vigyázva fogta a kiskölyköt, amikor elindult a szerkezet. 

Persze, felszállhatsz a hattyúra is, csak viszont ne lássam az ebéded! 

– intette egy aggódó anyuka a lánykáját. Természetesen a húsvéti programok sem hiányozhattak a hosszú hétvégéből. Hétfőn megmutatta tudását a Bányász Táncegyüttes, de nem maradt el a hagyományos locsolás sem, hogy a lányok-asszonyok el ne hervadjanak. A sárberki „szánkózó” dombnál pedig tojásgurító versenyen mérhették össze ügyességüket a gyerekek, a legjobbak jutalmat is kaptak. 

További részletek a 24 Óra április 19-i számában. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában