Borversenyek

2022.04.14. 20:45

Érmes nedűk a Bakonyalján: az Otthello és Olaszrizling vitte a prímet

A hétvégén kettő borhoz kötődő eseményt is szerveztek a Bakonyalján: a Neszmélyi borvidék Ászári körzete a XIII. körzeti borversenyét rendezte, Tárkányon is versenyeztek a legfinomabb nedűk.

R. V.

Forrás: Beküldött

Az ászári iskolában rendezett megmérettetésre a környék borászait várták. Az összesen 111 mintát a versenyt megelőzően adta le a 42 gazda, akiknek mintánként három palack volt a nevezésben megszabott mennyiség. A hétvégi versenynek egy ennél is nagyobb tétje volt, hogy a versenyzők a borvidéki borversenyen való részvételre is bejuthattak. Az itt kapott hat darab arany- és 14 ezüstérmes bor indulhat a borvidéki versenyen egy további megméretésre. 

A tárkányi művelődési házban szintén megtartották a borok versenyét, ahová érkeztek borok Felvidékről is. A versenynek több évtizedes hagyománya van. A csütörtöki bírálatot szombaton követte a díjkiosztás, majd az elmaradhatatlan mulatás a közös vacsora után. A három tagból álló szakmai zsűrik számos jó minősítést osztottak ki a főként tavaly termelt borokra. A nevezettek között domináltak a vegyes fehér, Otthello és Olaszrizling fajták. A versenyen 20 tétel kapott arany, negyven tétel ezüst, valamint 32 tétel bronz minősítést.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában