Faültetés

2022.04.22. 07:41

Csemetékkel ültetett facsemetéket az OMBKE tatabányai szervezete

A Bányász-Kohász-Erdész találkozásokra, valamint a három selmeci szakra emlékezve harminc facsemetét ültetett szerdán és csütörtökön az OMBKE Tatabányai Helyi Szervezete.

R. V.

A gyerekekkel karöltve ültették a kis fákat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

A Bányász Kegyeleti Emlékparban mindkét nap reggel 8 órakor gyűltek össze a szervezet tagjai, valamint az önkéntesek, hogy a fiatal növényeknek gödröket ássanak. A tevékenységben a Benedek-óvoda Gomba és Napocska csoportja is aktívan segédkezett, a gyerekek virágot helyeztek el az emlékműhöz.

Az Országos Bányász-Kohász-Erdész Találkozót az idén júniusban Tatabányán tartják, ennek alkalmából ültettek fákat. A XI. találkozó tiszteletére szintén három csemetét ültetnek majd a találkozó programjának napján.

– A faanyag mindhárom szakma szerves része. Az erdészek minden nap találkoznak vele, a bányászok évszázadokon keresztül fával biztosították a bányaüregeket, a kohászok pedig fából égették a faszenet, amivel a kohósítás történt. A fa összeköt minket – mondta az ültetés apropóját Bársony László, az OMBKE helyi elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában