Mese

2022.04.28. 20:26

Bábokat készítenek a szőnyi kemencések a két mesehősről, Szuronyfi Szaniszlóról és Lucáról, a komáromi kisleányról

Nemsokára folytatódik az izgalmas történelmi mese, melyben híres komáromiakat ismerhetnek meg a gyerekek.

Forrás: Facebook/Czunyiné dr. Bertalan Judit

A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási szintjének növelése érdekében nyert pályázatot a Kemence Egyesület, Komáromi Kincsek címmel. A projektnyitón részt vett Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Romanek Etelka, a megyei önkormányzat alelnöke, dr. Molnár Attila polgármester, Molnárné dr. Taár Izabella, a Komáromi Járási Hivatal vezetője, illetve a Monostori erőd vezetősége és az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) osztályvezetői. 

Bábok készülnek a Kemence Egyesületnél
Forrás: Facebook/Cunyiné dr. Bertalan Judit


Schmelcz Gézáné, a Kemence Egyesület elnöke elmondta, az EMMI termékfejlesztési pályázatán szerepelt sikeresen az egyesület a Komáromi Városmarketing és Turisztikai Kft.-vel közösen. A projekt során a Komáromi kisleány, Luca és Szuronyffy Szaniszló mesefüzet szereplőit készítik el báb formájában. A felhíváson kizárólag akkreditált rehabilitációs foglalkoztatók indulhatnak, és a projektben olyan terméket fejlesztenek, amelyeket a megváltozott munkaképességűek – a Kemence Egyesület munkatársai – el tudnak készíteni. A nyitórendezvényen a bábokat is bemutatták. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában