Szakmai nap

2022.04.06. 19:45

Az üldözött keresztények életét ismerhették meg az esztergomi diákok

Azbej Tristan államtitkár Esztergomban bemutatta a Hungary Helps Programot. A projektnek köszönhetően eddig több mint félmillió rászorulón segítettek világszerte.

W. P.

Forrás: RTVE

Mindannyian testvérek – Afrika témahét kapcsán szakmai napot rendeztek az Esztergomi Szakképzési Centrumban. A rendezvényen Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára elmondta: napjainkban keresztény hite miatt mintegy 360 millió embert üldöznek a világban. 

A Hungary Helps Programnak köszönhetően öt év alatt több mint félmillió rászoruló embernek tették lehetővé azt, hogy szülőföldjükön maradjanak, vagy éppen visszatérhessenek otthonaikba. Elmondta személyes tapasztalatait, mesélt néhány projektről is: elhangzott, hogy például a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasában magyar civil és a Hungary Helsingham összefogásával egy iskolában több száz gyermek részesülhetett oktatásban, szakképzésben. 

Végezetül elmondta: az összefogás és a közösségépítés a jövőt jelenti mindannyiunk számára. A szakmai nap továbbá iskolai bemutatókból és kerekasztal-beszélgetésből állt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában