Szem-szájnak ingere

2022.04.05. 12:40

Az egyik disznót levágták, a másikat megették Kecskéden

A házigazda elvárásait messze felülmúlta a rendezvény: több mint 250-en álltak sorba a finomságokért.

W. Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: N. Á.

Igen látványosra sikeredett a disznóvágás a hétvégén kecskédi sportpálya mellett, ahol már a reggeli órákban gyülekeztek a vendégek és a segítők. Neckernusz József őstermelő jóvoltából jött létre a rendezvény, valamint a 160 kilogrammos jószág is a helyszínre.

A feldolgozásban elsősorban a családtagok és az ismerősök részt vettek, akik különböző finomságokat készítettek a sertés különböző részeiből. Mire delet ütött az óra már gőzölgött az orjaleves, sült a hagymás vér, készült a resztelt máj és a toroskáposzta. Az étkek szépen sorban az asztalokra majd a vendégek gyomrába kerültek, úgyszintén a hurkafalatok és a kolbászkarikák.

Mondhatnánk, hogy a kecskédi receptnek köszönhetően készült el rekord idő alatt az ebéd, de más volt a titok nyitja. Úgynevezett látványdisznóvágást tartottak, a vendégeknek pedig az elmúlt héten leölt állatból készült finomságokat tálalták.

A vendégek nemcsak az éhségüket tudták csillapítani a helyszínen, hanem a szemüknek is akadt "kóstoló". Kivetítőn követhették figyelemmel a disznóvágás folyamatát, amely Neckernusz József egyik korábbi rendezvényén készült.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában