2022.04.05. 12:40
Az egyik disznót levágták, a másikat megették Kecskéden
A házigazda elvárásait messze felülmúlta a rendezvény: több mint 250-en álltak sorba a finomságokért.
Forrás: 24 Óra
Fotó: N. Á.
Igen látványosra sikeredett a disznóvágás a hétvégén kecskédi sportpálya mellett, ahol már a reggeli órákban gyülekeztek a vendégek és a segítők. Neckernusz József őstermelő jóvoltából jött létre a rendezvény, valamint a 160 kilogrammos jószág is a helyszínre.
A feldolgozásban elsősorban a családtagok és az ismerősök részt vettek, akik különböző finomságokat készítettek a sertés különböző részeiből. Mire delet ütött az óra már gőzölgött az orjaleves, sült a hagymás vér, készült a resztelt máj és a toroskáposzta. Az étkek szépen sorban az asztalokra majd a vendégek gyomrába kerültek, úgyszintén a hurkafalatok és a kolbászkarikák.
Mondhatnánk, hogy a kecskédi receptnek köszönhetően készült el rekord idő alatt az ebéd, de más volt a titok nyitja. Úgynevezett látványdisznóvágást tartottak, a vendégeknek pedig az elmúlt héten leölt állatból készült finomságokat tálalták.
A vendégek nemcsak az éhségüket tudták csillapítani a helyszínen, hanem a szemüknek is akadt "kóstoló". Kivetítőn követhették figyelemmel a disznóvágás folyamatát, amely Neckernusz József egyik korábbi rendezvényén készült.