Munkalehetőségek

2022.04.08. 17:32

Állásbörze a tatabányai plázában: leendő munkavállalókat kerestek az ipari park cégei

Állásbörzén népszerűsítették munkájukat a tatabányai ipari park néhány nagyobb cége pénteken a Vértes Center aulájában. A standokon szóróanyagokat és céges ajándékokat lehetett kapni, de az érdeklődők a termelésre jellemző adatokról, illetve a feltöltetlen pozíciókról is kaphattak részletes információt.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Az elektromos autók akkumulátorához rézfóliát gyártó cég, a Volta Energy Solutions Hungary Kft., terve, hogy év végére csaknem 700-ra bővíti csapatát, a mostani 400-hoz képest. Ezért elsősorban fizikai tevékenységhez keresnek munkavállalókat: technikusi-, műszakvezetői és raktáros pozíciókhoz. Egyébként sok betöltetlen mérnöki pozíció is van, gépész-, valamint villamosmérnököket keresnek. A tatabányai Adrienn nagy örömére az adminisztrációs területekre is várják a leendő kollégákat, így lehetősége volt választani pénzügyi és HR terület között, kísérője viszont a beszerzésen vagy a logisztikán helyezkedne el. Mint megtudtuk, a Volta előző állásbörzéjét Budapesten tartotta, amelynek sikere borítékolható volt. Új munkatársakra akadtak a fővárosban.

26 új embert keresnek a csapatba

Az egyik leglátványosabb standdal készült a gumiabroncsok gyártására specializálódott Bridgestone Tatabánya. Blaskó Bianka toborzási specialista a helyszínen válaszolt az érdeklődők kérdéseire. Elmondta, 3-5-6 éves időtartamokra terveznek leendő munkavállalóikkal. Összesen húsz gépkezelő operátort és hat minőségellenőrt keresnek a csapatba, ahol jelenleg 1300-an dolgoznak. Legutóbb Komáromban, a Csillag-erődben rendeztek hasonlót.

Forrás: Hagymási Bence / 24 Óra

Ugyancsak több szabad pozíciót hirdetett az Otto Fuchs Hungary Kft., ahol többek között gépkezelőnek, karbantartónak, minőségellenőrnek és targoncásnak lehet jelentkezni az alufelnik gyártásával foglalkozó tatabányai, illetve az akkumulátortartó tálcákat előállító móri telephelyre. A kitelepülésen minden eshetőségre felkészültek. Arra is, ha valaki a helyszínen szeretett volna jelentkezni: önéletrajz és adatkezelési hozzájárulás is várta az érdeklődőket.

Szakmunkásokat keresnek

Legfőképp szakmunkás végzettséget igénylő munkakörbe keres új alkalmazottakat  az ASG Kft., három munkakörbe. A standnál mosolygós kollégák várták a jelentkezőket, főként CNC forgácsolókat, szerkezetlakatosokat és hegesztőket vártak, de betölthető pozíciót kínáltak gépészkarbantartóknak és villanyszerelőknek. – Szeretettel várunk mindenkit a hazai tulajdonú családias cégcsoportban – hívta fel a figyelmet Fülöp Andrea HR vezető. Egyműszakos munkarend van, reggel hattól, igény szerint szállást is biztosít a cég.

Okosgyárrá alakul a Bridgestone - A Bridgestone Tatabánya több lépcsős beruházás eredményeképpen érte el, hogy mára évi 6,5 millió abroncs legyártására képes. Komárom-Esztergom megye egyik legnagyobb munkáltatójának gyártósorain prémium kategóriás nyári, téli és négyévszakos abroncsok készülnek kétszázharminc féle méretben főleg európai és tengerentúli piacokra, de jelentős mennyiségben szállítanak közvetlenül a nemzetközi, valamint a hazai autóiparnak is.  A tervek szerint a tatabányai üzem 2023-ra teljesen okosgyárrá alakul, és az abroncsgyártás mellett a félkész termékek gyártását, az energiaellátást, a karbantartást, a gyártáskövetést és a gyártástervezést is teljesen digitalizálja. A vállalat 2013-ban stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormánnyal. Ennek megfelelően nagy aktivitás jellemezte az elmúlt időszak fejlesztéseit, amelyek számottevő kapacitásbővülést hoztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában