Borok

2022.04.04. 13:18

A szőnyi nemzetközi borversenyen a nagymester árulta el a jó nedű titkát

Tizenkilenc arany minősítést osztottak ki a Szőnyben tartott 25. Nemzetközi Borversenyen, amelyet a Petőfi Sándor Művelődési Házban rendeztek meg.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

A városból, a környékről, valamint a Dunamellékről és Felvidékről ugyancsak érkeztek borászok a 25. Nemzetközi Borversenyre, a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Házba. Több mint hetven nevezés érkezett, mondta el Tóth Boldizsár, a verseny szervezője. 

– Minden évnek megvan a maga sajátossága. A tavalyi esztendőben például későn indult el a tavaszi érés, ezért a szüret is megcsúszott – mondta Tóth Boldizsár. – A késői érés miatt a borok akkor savasabbak lettek, de a gazdák tudásukhoz mérten a legjobb minőséget hozták ki a nedűkből. 

A rangos rendezvény zsűritagja volt Polhammer László, a Vinum Ister-Granum Regionis Borlovagrend nagymestere is. Úgy fogalmazott, minden bor, amit mosolyogva fogyasztanak el az emberek, és a kedélyállapotukra, illetve az egészségükre jó hatással van, az jó bornak számít. Köszönetet mondott a borászoknak is, akik a pandémia ellenére sem adták fel, hitet, reményt hoztak a szakmába. Tizenkilenc arany minősítést osztottak ki, a legrangosabb díjat a szakmai zsűri döntése alapján végül Szabó Bálint chardonnay-ja kapta. 

 

Címkék#borverseny

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában