Pumptrack

2022.04.15. 18:14

60 milliós ügyességi bringapark épül Dorogon

A város sikeresen pályázott az Országos Bringapark Programban, így Esztergom és Tát után a térség újabb településen létesül hullámoztatott kerékpáros pálya.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Összesen 60 millió forintos beruházás keretében, benne 15 millió forintnyi pályázati forrásból, alakítanak ki bringaparkot az intermodális csomópontnál, azaz a vasútállomás mellett kialakított új városrészen. Az új létesítmény június 15-ig készül el – közölte nemrégiben a dorogi önkormányzat.

A tájékoztatás szerint a projekt keretében 185 méter hosszú, hullámoztatott aszfalt, úgynevezett pumptrack pálya épül, amelynek környezetét parkosítani fogják, sőt még padokat is elhelyeznek a területen. A létesítmény közvilágítását napelemes rendszerrel biztosítják majd. Dorogon, pontosabban a város keleti szélén ugyan már van egy úgynevezett dirt, vagyis földből épített pálya, de az esztergomi példa is mutatja – ahol szintén van aszfaltos és földes változat is –, hogy az új helyszín is hamar népszerűvé válhat a fiatalok körében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában