Húsvét

2022.04.16. 17:04

5 locsolóvers az esztergomi óvónénitől, amit a legkisebb legénykék is gyorsan megtanulnak

Összegyűjtöttünk néhány versikét, amelyet a legkisebbek is gyorsan megtanulhatnak.

Fotó: Shutterstock

A locsolkodást nem lehet elég korán kezdeni. A kisfiúk alig várják ezt a napot, hiszen a kis zsebekben ilyenkor landol egy-két piros tojás, csoki, netán még forint is. Ha még nincs locsolóversa tarsolyban, az esztergomi óvónéni, Balázs Tina segített nektek néhány rigmussal, amiket gyorsan megtanulhatóak a legénykékkel.

1.

Szabad-e bejönni, jó reggelt kívánok/hadd locsoljalak meg, mint  kis virágot/Olyan szépek lesznek tőle, mint a kis tündérek,/De hogyha cserébe lehet, piros tojást kérek

2.

Kerek erdőn jártam,/Piros tojást láttam,/Bárány húzta rengő kocsin,/Mindjárt ideszálltam./Nesze hát rózsavíz,/Gyöngyöm, gyöngyvirágom./Hol a tojás, piros tojás?/Tarisznyámba várom!

3.

Rózsa, rózsa, szép virágszál,/szálló szélben hajladozzál,/napsütésben nyiladozzál,/meglocsollak: illatozzál!

4.

 Itt a húsvét, eljött végre,/A szép lányok örömére./Mert a lányok szép virágok,/Illatos víz illik rájok./Kit húsvétkor nem locsolnak,/Hervadt virág lesz már holnap./Ne fuss el hát, szép virágom,/Locsolásért csók jár, három!

5.

 Azt hallottam, hogy van itt egy ékes virágszál,/Piros, mint a rózsa, karcsú, mint a nádszál./Szépen kérem az apját, de még szebben az anyját,/Adja ki a lányát, hadd locsoljam orcáját./Rózsafa tövéből rózsavizet hoztam,/Az lesz ma a legszebb kislány, akit meglocsoltam!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában