Nem kallódnak el

2022.04.01. 18:50

12 produkcióban 180 fiatal mutatkozhatott be a tatai tehetséggálán

Tata önkormányzata és diákönkormányzata szervezésében tehetséggálát rendeztek a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban, ahol 12 produkciót láthatott a közönség.

Szász Dalma Kitti

Forrás: tata.hu

A város 2019 nyarán nyerte el a Tehetségbarát Önkormányzat címet. Az elismerésben olyan önkormányzatok részesülhetnek, melyek segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását és a tehetséggondozó szervezetekkel is példamutató együttműködést folytatnak. A település önkormányzata hosszú ideje nyújt széles körű ösztöndíj-támogatást, emellett köznevelési, közoktatási és közművelődési megállapodások útján is támogatja a tehetséggondozással foglalkozó intézményeinek, szervezeteinek működését. 

– Fontos köszönetet mondanunk azoknak a pedagógusoknak, felkészítőknek, akik a gyerekekkel dolgoznak, hiszen az ő munkájuk elismerése is minden ilyen alkalom, amikor a fiatalok bemutatják a produkcióikat. 2019-ben már szerveztünk egy tehetséggálát, de ezt követően a koronavírus-járvány sajnos megakadályozta az újabb találkozásokat. Most azonban végre újra itt vagyunk, és remélem, hogy ezt a hagyományt folytatni tudjuk a következő években is – mondta Rigó Balázs alpolgármester. 
Az eseményen csaknem 180 fiatal mutatkozott be a Peron Tehetségközpont színpadán. A helyszínen felléptek a Menner Bernát Zeneiskola, a Kőkúti-, a Fazekas- és a Vaszary-iskola, a Kenderke, a Pötörke, az Eötvös-gimnázium, a Református Gimnázium, a Színes Iskola, a Peron Tehetségközpont, a Csűrdöngölő táncegyüttes és a Primavera Tánccsoport tehetségei. A fellépő csoportok a gála végén elismerésben részesültek, melyeket Michl József polgármestertől vehettek át – írta meg a tata.hu. 

A városvezető hangsúlyozta, hogy az önkormányzat továbbra is örömmel támogatja azokat, akiknek a tehetsége szorgalommal és munkával párosul. A polgármester külön köszönetet mondott a szülőknek és a pedagógusoknak azért az erőfeszítésért, mellyel segítik és kísérik a gyerekek fejlődését. Az eseményen a zsűri tagjai is inspirálták a fiatalokat: Szénási Edina, a Víz Zene Virág Fesztivál képviselője, Ruska Péter, a Peron Tehetségközpont oktatási vezetője, Karvaly Róbert koreográfus, valamint Rigó Balázs osztotta meg gondolatait és értékelték is az egyes produkciókat. 

Fellépések - A Kolozsváron alakult FUNKorporation csapat hamarosan fellép a tehetségközpont színpadán. 2019-ben a zenekar Románia legnagyobb fesztiváljain játszott úgy, mint az Electric Castle, az Untold, és az Afterhills Festival. Emellett két turnén is részt vett hazánkban – adta hírül a Peron Tehetségközpont. Legújabb daluk, a „Set Me Free”, és megjelent Kronikl című albumuk, amely a zenekar életének különböző szakaszaiból készült pillanatfelvétel, a közös élmények, a hullámvölgyek tükre, amelyek nyolc embert egy nagy családban egyesítettek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában