Klip

2022.03.15. 12:05

Tóth Gabi a Monostori erődben, huszárok között énekelt '48 ágyúöntő hőséről (videó)

Filmszerű csatajelenetekkel tarkított videoklipet hoztak össze a Gábor áron rézágyúja és a Kossuth Lajos azt üzente című népdalhoz a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség közreműködésével.

Kemma.hu

Forrás: Daloskönyv

A Magyar Turisztikai Ügynökség népszerű előadók bevonásával online Daloskönyvet indított, melynek keretében ismert magyar dalok újszerű feldolgozásban hallhatóak.

Tóth Gabi a Gábor áron rézágyúja című népdalt énekelte fel, Mező Misi pedig a Kossuth Lajos azt üzente címűt. Mindkettőhöz a Monostori erődben készült a videoklip még február elején. A klipekben filmszerű jelenetek repítik vissza a nézőt a 19. századba: korhű jelmezben feszítő, csatába vonuló huszárok, fegyverkovácsok tűnnek fel.

Tóth Gabi Facebook-oldalán is megosztotta az elkészült klipet. Mint posztjában írta: sokan talán nem is tudják, hogy jónéhány huszár hölgy is részt vett a csatákban.

Mint hozzátette, a forgatás még az ukrán-orosz háború kitörése előtt készült.

Február közepén, a forgatás napjaiban béke volt a világban, nem dúlt háború a szomszédunkban, nem imádkoztunk minden percben azért, hogy hallgassanak el a fegyverek és térjen vissza az élet a normális kerékvágásba. Most segítjük a menekülteket, családokat, gyerekeket, és mindenki, lehetőségei szerint kiveszi a részét az összefogásból! Tisztelet a magyar történelem hőseinek és minden embernek határon innen és túl, aki ma is képes összefogni a bajban

Az énekesnő egyébként nem először forgatott megyénkben. Legutóbb Az én szívem című dalához készült videó készült a Dunakanyarban, azon belül Esztergomban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában