Romabál

2022.03.24. 10:32

Tánclépések és tombola: hagyományteremtő bált szerveztek a romák Oroszlányban

Nagyon jó hangulatban telt a romabál, amelyet a helyi nemzetiségi önkormányzat és a Cigányokért Szociális és Kulturális Egyesület közösen szervezett nemrégiben..

W. Zs.

A táncosok nagyon izgultak, ami cseppet sem volt észrevehető

Forrás: beküldött

A zenés-táncos mulatságot, amely a Belügyminisztérium támogatásával valósulhatott meg, a Fekete István Sportcentrum hozta tető alá. A bál résztvevőin kívül Esztergomi Ricsinek is jelentős szerep jutott, aki másnap hajnalig húzta a talp­alávalót. 

A programok között volt táncverseny, amelyben egyénileg kellett bizonyítani, és az ítészek két kategóriában hirdettek végeredményt. A férfiak közül Burai József táncolta be magát a szívekbe, a második helyezett Bordás József lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Sztolyka Bihari Gusztáv állhatott. A hölgyeknél Duka Sárlot lett a győztes, megelőzve a második helyezettet, Lakatos Szimonettát és a harmadikat, Rostás Ginát. Az erősebbik nem képviselői jutalmul egy-egy palack bort vehettek át Babai János nemzetiségi elnöktől, a hölgyeknek szép virágcsokorral mondtak köszönetet. 

A verseny nem várt fordulatokkal ért véget, külön díjazták Bordás Mirellát, aki azonnal bejutott a májusi Ki mit tud? megyei vetélkedőbe. Babai János, a roma nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: hagyományteremtő jelleggel szervezték meg a bált, amely szemmel láthatóan nagy népszerűségnek örvend. Az első rendezvény meghívói három évvel ezelőtt érkeztek a postaládákba. Ezt követően a tavalyi alkalom elmaradt a világjárvány korlátozásai miatt, az idén már nem volt semmi akadálya a rendezvény létrejöttének.

Programok Nagyon aktívak az oroszlányi romák, mindezt a legutóbbi közgyűlésükön elhangzott programterv is bizonyítja. Ebben az esztendőben előreláthatólag még rendeznek horgászversenyt, továbbá családi napot. Tavaly a Petőfi udvarban, az egykori „sárga tömb” környezetében gyülekeztek a családok, és főzőverseny, valamint kulturális programok vártak a résztvevőkre. Nagyszabású rendezvényüket, a romanapot július 19-ére időzítették. 

Címkék#romák#bál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában