Győr

2022.03.03. 12:29

Megyénkből 81 végzős vehette át oklevelét a Széchenyin

A gyakorlatorientált képzésen végzett hallgatók kedvező kilátásokkal helyezkedhetnek el a munkaerőpiacon.

Sugár Gabi

A diplomaátadás pillanatai

Forrás: Beküldött

A győri Széchenyi István Egyetem kilenc karán összesen hétszáztizenkilencen szereztek diplomát a téli záróvizsga időszakban alapképzési, mesterképzési, felsőoktatási szakképzés, illetve osztatlan képzési szinteken. Komárom-Esztergom megyéből nyolcvanegy hallgató vehette át oklevelét.

A Széchenyi István Egyetemen a téli záróvizsga időszakot követően több mint hétszáz frissdiplomás kapta kézhez oklevelét. A végzettek gyakorlatorientált képzéseken a legkorszerűbb tudást szerezhették meg. Tanulmányaik végén értékes diplomával gazdagodtak, amelynek segítségével kedvező kilátásokkal helyezkedhetnek el majd a munkaerőpiacon. 

Szűkebb hazánk szülöttei, a Komárom-Esztergom megyei hallgatók körében a legtöbben, szám szerint huszonnégyen a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karon végeztek, míg az Audi Hungaria Járműmérnöki Karon tizenöten szereztek oklevelet. A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar ugyancsak népszerűnek bizonyult, itt tizenhét megyebeli frissdiplomást köszöntöttek.

Ez utóbbi kar diplomaátadóján dr. Papp Ilona dékán úgy fogalmazott, hogy a Széchenyi-Egyetemet mindig a jövőbemutató gondolkodás jellemezte, az intézmény folyamatosan gyarapszik, jelenleg is több meghatározó fejlesztés zajlik. Hozzáfűzte: a végzettek valódi, piacképes kompetenciákat szerezhettek, az egyetem hasznos tudással segítette jövőbeni sikerességüket. Következő gondolata pedig a Komárom-Esztergom megyei frissdiplomásoknak is útravalóul szolgálhat: „mi adtuk az alapokat, most már önökön a sor, hogy erre építve megvalósítsák álmaikat”.

A győri campus rendkívül népszerű a megyei hallgatók körében: évről évre több százan jelentkeznek a Széchenyi István Egyetemre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában