Kitüntették őket

2022.03.11. 06:15

Megyei műszaki tanácsadó és kapitányságvezető is kapott állami elismerést

Az államigazgatási szerveknél, illetve a rendvédelemben kiemelkedő szakmai munkát végzők kaptak elismeréseket március 10-én, csütörtökön a Belügyminisztériumban.

Kemma.hu

Forrás: kormany.hu/

Nemzeti ünnepünk, március 15, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségen dr. Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át a minisztérium, államigazgatási szervek, illetve a rendvédelemben kiemelkedő szakmai munkát végző munkatársaknak.

Debreczeni István rendőr ezredesnek, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Esztergomi Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjének Áder János köztársasági elnök, a belügyminiszter előterjesztésére, a Magyar Arany Érdemkereszt Katonai Tagozatát,  Kertész Józsefnek, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság nyugalmazott műszaki tanácsadójának a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozatát adományozta.

Az ünnepségen Papp Károly belbiztonsági államtitkár köszöntötte a kitüntetetteket, beszédében megemlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről és áldozatukról, valamint harcuk világtörténelmi jelentőségéről. Kiemelte, hogy napjainkban más ez az ünnep, mint megszoktuk.

– Szomszédunkban háború dúl, éppen hogy túl vagyunk a koronavírus ötödik hullámán. Azonban március 15-ét a történelmi távlat ellenére is közel érezzük magunkhoz. Március 15-e a polgári Magyarország születésnapja – tette hozzá az államtitkár. Az elismerésben részesültek teljes névsora a kormany.hu-n olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában