Adomány

2022.03.15. 17:52

Jótékonysági koncerten zúzhattak a rockerek Esztergomban

Az önkormányzat szervezésében tavaszváró jótékonysági koncertet tartottak hétfőn az esztergomi Széchenyi téren, ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével adományokat is gyűjtöttek az ukrajnai menekültek számára.

Walczer Patrik

A Tűzkerék Xt is színpadra állt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Az ingyenes főtéri rendezvényen először a helyi Tűzkerék xT zenekar lépett színpadra. Tóth Tamás Béla, a banda gitárosa – aki egyébként tagja az esztergomi képviselő-testületnek – a nyitódal után köszöntötte a jelenlévőket. Felidézte, hogy Esztergom a napokban megyei jogú városi címet kapott, mire a közönség hangos üdvrivalgásban tört ki.

Az együttes az este folyamán saját, illetve a 36 éves korában elhunyt Radics Béla rockzenész dalait játszotta. Másodikként Erdély egyik legismertebb zenekara, a Bagossy Brothers Company lépett fel a Széchenyi téren, majd a napot a Tankcsapda zárta.

A színpad közelében több sátort is felállítottak, a Tankshopnál például utóbbi együttes pólóihoz is hozzájuthattunk. Emellett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is készült egy standdal, ahol pénzbeli adományokat gyűjtöttek az ukrajnai háború elől menekülők megsegítésére. Hidas Ágnes, a szervezet esztergomi csoportjának vezetője elmondta, hogy a városban az adományok gyűjtését és elosztását is koordinálják, emellett igyekeznek szállást keresni azoknak, akik a háború miatt hagyták el hazájukat.

A színpad mellett lehetett adományozni
Forrás: Walczer Patrik / 24 Óra

Megtudtuk, hogy most nagyon fontosak számukra a pénzbeli felajánlások, mivel a tárgyi adományokkal nem tudnak minden igényt kielégíteni, a menekülteknek ugyanis sokszor gyógyszerekre, gyógyászati segédeszközökre is szükségük van. Emellett kifejezetten örülnek annak, hogy sokan keresik őket segítő szándékkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában