Összefogtak érte

2022.03.13. 07:00

Egy (tánc)lépéssel közelebb került az álmaihoz az oroszlányi Silhouette ex-növendéke

Jótékonysági táncgálát szervezett az oroszlányi Silhouette Balett a Kölcsey-központ színháztermében, melynek bevételével az egykori növendék, Katona Imre álmait támogatták.

Wágner Zsanett

Forrás: 24 Óra

Fotó: N.Á.

Sokan összefogtak egy nemes cél érdekében: Katona Imréért. A jótékonysági gálán csaknem 40 millió forintos precíziós lábra gyűjtöttek, melynek segítségével Imre előbb-utóbb táncosként is visszatérhetne majd a színpadra. 

Az eseményen a házigazda balettcsoporton kívül többek között a Győri Nemzeti Színház növendékei, valamint a Sopron Balett tanítványai is felléptek. Az előadások előtt azonban Lázár Mózes, az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a színházteremben a szép számú nézőseregét. 

Katona Imre álma, hogy újra színpadon állhasson (Forrás: N. Á. / 24 Óra)

– Eljött most az Imrét szerető közösség, aminek tagjai nemcsak együttérzésből, hanem összefogásból is jelesre vizsgáztak. Nincs más dolgunk, mint támogatni Katona Imre hatalmas lelki erejét és hozzá tenni a miénket – mondta a vezérigazgató, aki csodálja Imre új célokba és új eredményekbe vetett hitét. 

Katona Imre álma, hogy újra színpadra tudjon állni

A fiatal táncos élete harminc évvel ezelőtt vett nagy fordulatot. Egy, Csáky Máriával való találkozás után döntött a balett mellett, felváltva a délutáni futballozást. 

– Alázat és tisztelet van bennem a táncművészet irányába és az egész életre vonatkozóan – mesélte lapunknak a táncos, aki úgy érzi, hogy a Silhouette tánccsoportban tanult alapértékeknek köszönhetően megtalálta helyét a világban. Ez a hozzáállás volt Imre társa a Győri Balettben, a Győri Nemzeti Színházban és a Budapest Táncszínháznál is.

Régi Silhouette növendékért táncoltak az elmúlt hétvégén az oroszlányi Kölcsey-központban (Forrás: N. Á. / 24 Óra)

Mindezt folyamatos nemzetközi sikerek követték, 2007-ben Franciaországban, a Moulin Rouge-ban szerzett kiváló tapasztalatok, egy évvel később pedig Angliában, egy modern táncegyüttes tagjaként. Elérkeztünk Imre életének második legmeghatározóbb emlékéhez, a több mint két évvel ezelőtti balesethez.

Új időszámítás kezdődött, amputálni kellett Imre egyik lábát

– Úgy is lehet teljes életet élni, ha sajog az ember háta vagy fáj a lába. Átvitt értelemben, fel kell állni és tovább kell menni akkor is, ha egy lerobbant autósnak segítünk kivenni a csomagtartóból az elakadásjelzőt és a mellényt, miközben egy másik autó belénk hajt és szétroncsolja a végtagunkat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában