Bokrétaünnep

2022.03.30. 12:00

A kisbériek kérték és megkapták: lovarda hangulata lesz az uszodájuknak (fotók)

A legmagasabb pontjához ért a Kisbéri Tanuszoda építése, ennek apropóján bokrétaünnepet tartottak kedden délelőtt.

Szász Dalma Kitti

Sinkovicz Zoltán polgármester és Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos I.

Sinkovicz Zoltán polgármester a helyszínen köszöntötte többek között Czunyiné dr. Bertalan Juditot, az építkezés kivitelezőit, valamint a minisztérium munkatársait. A településvezető nyitóbeszédében elmondta, hogy az épülő uszoda megoldja a városban tanuló csaknem 400 gyermek úszásoktatását, valamint kiszolgálja a járáshoz tartozó 17 település 20 ezer lakóját. Az országgyűlési képviselő beszédében kiemelte, hogy az úszás nem csak egészséges, de életet is menthet.

Mint a polgármester kiemelte: a városban tanuló csaknem 400 gyermek úszásoktatása mellett az új létesítmény kiszolgálja a járáshoz tartozó 17 település 20 ezer lakóját. Hozzátette: az önkormányzat az uszoda előtt saját költségvetéséből parkolóhelyeket is kialakít majd.

Czunyiné dr. Bertalan Judit elmondta: 

a beruházó figyelembe vette a kisbériek javaslatát, így a típustervektől eltérően az épület felidézi egy lovarda megjelenését. 

Nem olyan régen tették le az alapkövét a tanuszodának, amelynek látványtervei már akkor impozánsnak bizonyultak. Ez most egy ünnepi pillanat. Amikor egy épületnek a legmagasabb pontja elkészül – a magyar hagyományoknak megfelelően – bokrétaünnepet tartunk, amely felemeli a tekintet arra, hogy valami szép, új és nagy dolog van készülőben. Jó hír, hogy a tervek szerint a tanuszodát időben át tudják majd adni. 

− Ez egy rendkívül nagy öröm lesz a kisbéri és a térségben élő gyermekek számára, hiszen az úszásoktatáshoz szükséges feltételek most már adottak lesznek. Az úszás nem csak azért fontos, mert jó és egészséges mozgásforma, de adott esetben életet is menthet − tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában