Fényes

2022.02.13. 18:52

Új táblák a tatai tanösvényen, amit minden eddiginél többen látogattak

Az egész évben látogatható Fényes Tanösvény egy 43 állomásos, 1,5 kilométer hosszú ökoturisztikai útvonal Tata területének természeti kincseivel.

Szász Dalma Kitti

Forrás: beküldött

A szabadban eltöltött idő a pandémia beköszöntével felértékelődött, így a tanösvény 2021-ben látogatottsági rekordot döntött, hiszen majdnem 120 ezer ember kereste fel a szigorúan védett természetvédelmi területet. Az ösvény egyébként 2006 óta a világ legértékesebb vizes élőhelyeit védő nemzetközi Ramsari Egyezmény helyszínei közé tartozik.

Egyszerre informatív és szórakoztató turisztikai attrakció, amely bővelkedik kalandokban. Ezek megismerése most az eddigieknél is egyszerűbb lett, hiszen a tanösvény minden megállója új információs táblával bővült, amelyekbe új fotók is kerültek, így az ideérkezők még több információt szerezhetnek a környezetről. A tanösvény 9 és 16 óra között látogatható, akár diákcsoportoknak is, hiszen a helyszín kifejezetten számukra szervezett, interaktív programokkal is készült. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában