Szakkör

2022.02.28. 07:00

Örömmel ismerkednek meg új technikákkal Maróton

Minden egyes alkalommal jó hangulat uralkodik és készségesen segítik egymást a hölgyek a Dobozy Mihály Művelődési Ház által szervezett hímző szakkörön, melyet az intézmény sikeres pályázatának köszönhetően szervezhettek meg.

W. P.

 Csernátoni Bernadett könyvtáros, közművelődési szakember elmondta, hogy 2017 decemberében indult el a helyi kézműves kör, amelynek keretein belül már eddig is többféle tevékenységgel, technikával is megismertette az érdeklődőket. Mivel eddig hímzéssel nem foglalkoztak, így felfigyelt a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) A Szakkör – Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért felhívására. A pályázaton öt fő részére nyertek el hímzéshez szükséges alapanyagot, a meghirdetett helyek hamar be is teltek. 

A résztvevők heti egyszer szoktak találkozni, a foglalkozásokon megtekintik a videós segédanyagokat, majd megkezdődik az újabb munkadarabok elkészítése. A minták nyomása is csoportos feladatként szokott zajlani, az alkotók haza szokták vinni a kiszabott anyagokat, a hímzést jellemzően otthon végzik. A közművelődési szakember elárulta, az érdeklődők örülnek annak, hogy sokszínű és új dolgokat tanulhatnak meg az összejövetelek alatt. Bár időközben a kezdő csoportból ketten távoztak, hamar jöttek mások a helyükre. A program zárásaként az elkészült produktumokból kéthetes kiállítást fognak szervezni, ugyanakkor a lakosok részéről a jövőben is lenne igény hasonló szakkörökre.

Címkék#szakkör

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában