RáHangoló

2022.02.15. 18:53

Operaház Tatabányán: 400 kisgyermek farsangolt a zenei kalandozáson (képek)

A RáHangoló zenei kalandozására, amelynek háziasszonya, főszerkesztője ezúttal is Ocskai Gabriella volt, tatabányai óvodásokat és kisiskolásokat vártak.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A tanév harmadik RáHangoló előadását Farsang az operában címmel rendezték meg a Vértes Agorájában. A zenei kalandozásra, amelynek háziasszonya, főszerkesztője ezúttal is természetesen Ocskai Gabriella volt, csaknem 400 tatabányai óvodást és kisiskolást vártak .

Az előadás előtt Ocskai Gabriella kérdésünkre elmondta: az elmúlt 12 évben rendszeresen várták a gyerekeket a RáHangoló előadásaira. Évente 3-4 bemutatót tartottak, így már 50-nél is több különböző történetet elevenítettek meg a színpadon a hangszerek és a zene segítségével. A mostani előadással egy különleges világba invitálják a fiatalokat: az emberi hang egyediségére, szépségére hívják fel a figyelmet. 

Ocskai Gabriella üdvözölte a közönséget, majd fővárosi kirándulásra hívta őket. A gyerekeknek jellemző épületeket, építményeket kellett felismerniük, majd „beléptek” az Állami Operaházba is. Az előadás háziasszonya a műfaj jellemzőit ismertette velük, majd a Győri Nemzeti Színház magánénekesei: Radvan Eszter és Visi Ágoston, valamint Rózsa Beáta a tatabányai zeneiskola zongoraművésze töltötte be csodás hangokkal az Agora nagytermét. 

Szomorú és vidám történetekből idéztek fel egy-egy áriát. Szóltak dalok szerelemről, ármányról, hallhattak a gyerekek híres áriákról, a női és a férfi hangok jellemzőiről. Felcsendült egy-egy szoprán, majd basszus hangon előadott operarészlet is. Mozart Varázsfuvolája után pedig Kodály Zoltán klasszikusát, a Háry Jánost idézték meg. A remek hangulatú kellemes előadás egy duettel zárult az Agorában.

Reneszánsztól a dzsesszig - A tizenkét év alatt több ezren tapsolhatott már a RáHangoló produkcióinak. A Családi délelőttök mellett igen népszerűek az oktatási intézmények számára szervezett bérletes sorozatok, amelyek alkalmával egyszerre több száz kisdiák vehet részt a programon. Ocskai Gabriella elmondta: már készülnek a következő előadásra, amely a reneszánsztól a dzsesszig vezeti végig a gyerekeket. Áprilisban klasszikus gitárral két fiatal invitálja időutazásra a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában