Az olvasást ünnepelték

2022.02.22. 12:31

Mesevilágba csöppentek karneváljukon a tatabányai könyvbarátok

Sárkányok, királykisasszonyok, méhecskék lepték el a József Attila Megyei és Városi Könyvtárat, ahol színes programokkal tarkított Mesekarnevált szerveztek nemrégiben.

Raffael Veronika

Forrás: 24 Óra

Fotó: R. V.

Az eseményen a kultúraközvetítő és közönsége találkozott a könyvek között: Suller Ildikó, gyermekkönyvtári csoportvezető elmondta: a csaknem 200 látogatót vonzó rendezvényen az olvasás ünnepelték a résztvevők. Hogy a gyerekek életének része legyen az irodalom, a Mesekarnevál szervezői a kicsikhez a kedvenc íróikat hozták el, a felnőtteknek pedig az olvasásra nevelés fontosságát hangsúlyozták az előadók.

Pásztohy Panka a Pitypang történetek szerzője, a gyerekek nagy kedvence érkezett a könyvtárba. Az alkotónak rengeteg, kutyákról szóló története van, az írói tevékenység mellett pedig illusztrátorként is tevékenykedik, így meséit saját rajzaival színesíti. Ilyen szerző Dániel András is, aki a Kufli történetekben szintén saját maga alkotott ábrázolásokkal dolgozik.

A RáHangoló sorozat szervezői egy zenés meseátirattal,A RáHangoló sorozat szervezői egy zenés meseátirattal,Az eseményen a kultúraközvetítő és közönsége találkozott a könyvek között: Suller Ildikó, gyermekkönyvtári csoportvezető elmondta: a csaknem 200 látogatót vonzó rendezvényen az olvasás ünnepelték a résztvevők. Hogy a gyerekek életének része legyen az irodalom, a Mesekarnevál szervezői a kicsikhez a kedvenc íróikat hozták el, a felnőtteknek pedig az olvasásra nevelés fontosságát hangsúlyozták az előadók.Pásztohy Panka a Pitypang történetek szerzője, a gyerekek nagy kedvence érkezett a könyvtárba. Az alkotónak rengeteg, kutyákról szóló története van, az írói tevékenység mellett pedig illusztrátorként is tevékenykedik, így meséit saját rajzaival színesíti. Ilyen szerző Dániel András is, aki a Kufli történetekben szintén saját maga alkotott ábrázolásokkal dolgozik.Eljött a karneválra M. Kácsor Zoltán is, aki a gyerekek kedvenceit, a Zabaszaurusz köteteket és a Garázsbagázs sorozatot hozta el a kicsiknek. A szervezők családi programról is gondoskodtak: meghívott volta Pongrácz család, akik az esti mesét évek óta úgy oldják meg, hogy az édesapa talál ki történeteket és visz varázslatot az elalvás előtti percekbe. A gyerekek rajzolnak, az apuka pedig az ábrához illő történetet meséli esténként. A család tavaly decemberben is vendégeskedett a könyvtárban, nagy sikert aratva az előadásukkal.Osztatlan sikerük most sem maradt el. Példájukkal a szülők számára is tudtunk mutatni egy jó gyakorlatot arra, hogy milyen egyszerű a gyerekek fantáziáját megmozgatni.– fogalmazott Suller Ildikó. A program házigazdái egyébként felnőtteknek szóló előadásokkal is készültek: a világot összetartó történetekről beszélgettek a mesefejtővel és íróval, Pápes Évával, Dr. Pompor Zoltán, pedagógiai szakértő pedig ötleteket, tippeket osztott meg a szülőkkel, amiket a mindennapokban tudnak majd hasznosítani.A RáHangoló sorozat szervezői egy zenés meseátirattal, a Cifra palotával érkeztek. Történetük a zene, az éneklés fontosságát hangsúlyozta. De a kézműves foglalkozás sem maradhatott el: a szervezők a gyerekeknek kialakítottak egy szöszmötölőt, és volt szörpölő is, ahol egy-egy foglalkozás között hidratálhatott kicsi és nagy. Nem utolsósorban pedig apukamegőrző is működött a kávézóban, ahol az édesapákat várták nyugodt olvasgatásra.A RáHangoló sorozat szervezői egy zenés meseátirattal,

Forrás: R. V. / 24 Óra

Eljött a karneválra M. Kácsor Zoltán is, aki a gyerekek kedvenceit, a Zabaszaurusz köteteket és a Garázsbagázs sorozatot hozta el a kicsiknek. A szervezők családi programról is gondoskodtak: meghívott volta Pongrácz család, akik az esti mesét évek óta úgy oldják meg, hogy az édesapa talál ki történeteket és visz varázslatot az elalvás előtti percekbe. A gyerekek rajzolnak, az apuka pedig az ábrához illő történetet meséli esténként. A család tavaly decemberben is vendégeskedett a könyvtárban, nagy sikert aratva az előadásukkal.

Osztatlan sikerük most sem maradt el. Példájukkal a szülők számára is tudtunk mutatni egy jó gyakorlatot arra, hogy milyen egyszerű a gyerekek fantáziáját megmozgatni.

– fogalmazott Suller Ildikó. A program házigazdái egyébként felnőtteknek szóló előadásokkal is készültek: a világot összetartó történetekről beszélgettek a mesefejtővel és íróval, Pápes Évával, Dr. Pompor Zoltán, pedagógiai szakértő pedig ötleteket, tippeket osztott meg a szülőkkel, amiket a mindennapokban tudnak majd hasznosítani.

A

Forrás: R. V. / 24 Óra

A RáHangoló sorozat szervezői egy zenés meseátirattal, a Cifra palotával érkeztek. Történetük a zene, az éneklés fontosságát hangsúlyozta. De a kézműves foglalkozás sem maradhatott el: a szervezők a gyerekeknek kialakítottak egy szöszmötölőt, és volt szörpölő is, ahol egy-egy foglalkozás között hidratálhatott kicsi és nagy. Nem utolsósorban pedig apukamegőrző is működött a kávézóban, ahol az édesapákat várták nyugodt olvasgatásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában