Kihagyhatatlan

2022.02.05. 14:32

Lenyűgöző akkor és most fotók: így még nem láttad az Esterházy-kastély felújítását

Különleges fotókkal adunk varázspálcát az olvasók kezébe, hogy a képek középpontját oldalra húzva maguk is megbizonyosodhassanak a fantasztikus változásokról.

Kemma.hu

Forrás: architextura.hu/Kemma

A tatai Esterházy-kastély újjászületéséről számolt be nemrégiben az Architextura portál. Az oldal az építészfórum.hu csodás fotóival illusztrálva mutatta be azokat az építészeti bravúrokat és lenyűgöző szakmai megoldásokat, amelyekkel a kastély rút kiskacsából lenyűgöző hattyúvá válhatott az Öreg-tó partján. Mi most saját fotóval is kiegészítve akkor és most fotókon mutatjuk meg a változást. 

A barokk műemlék sokévnyi kutató-, tervező-, és felújítási munkát követően nyerte vissza régi pompáját. A diplomáciatörténetileg is jelentős épületegyüttes fénykorában császárokat, királyokat, hadvezéreket és grófokat fogadott, ma pedig igazi kulturális és közösségi térként várja a látogatókat. A tatai Esterházy-kastélyegyüttes turisztikai fejlesztése 1,5 milliárd uniós és 900 millió forintos hazai forrásból valósult meg.

Mint arról korábban beszámoltunk, a felújított épületet 2021 tavaszán adták át, azóta várja és nyűgözi le látogatóit, valamint ihleti meg a filmeseket és videósokat. A kastély egyébként 2021 decemberében Építőipari Nívódíjat kapott  műemlék helyreállítás, építmény rekonstrukció kategóriában. A közönség is imádja: az ország kastélyai és várai közül ide látogattak el a legtöbben 2021-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában