Jó ebédhez szólt a nóta

2022.02.27. 22:28

Farsang farkát ünnepelték Oroszlányban

Orjaleves és toroskáposzta is készült az oroszlányi Bányász Klubban, ahol a jó ebédhez nóta is dukált.

W. Zs.

Czunyiné dr. Bertalan Judit is jó étvágyat kívánt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

– Örömmel jöttem a hagyományos városi rendezvényre, a farsang farka ünnepkör egyik állomására – fogalmazott köszöntőjében Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, és minden részvevőnek jó étvágyat kívánt a disznótoroshoz. Ezenkívül még orjaleves és toroskáposzta is készült a Bányász Klubban és környékén megrendezett vasárnapi disznóvágáson, ahol pillanatok alatt elfogyott a töpörtyű és a frissen sült pecsenyehús. 

A finom ebéd nem jöhetett volna létre Kostyál Mihály támogatása nélkül. Az oroszlányi vállalkozó biztosította a 210 kilós sertést. A jószág feldolgozásának már jóval korábban, a reggeli órákban nekiláttak. Több mint 20-an segítettek, hogy délutánra megterített asztalok várják a vendégeket. A segítők csapata a szlovák nemzetiségi önkormányzat és a baráti kör tagjaiból állt, természetesen a Bányász Nyugdíjas Szervezeten kívül, akik a program házigazdái voltak. A helyieken kívül Mórról, Várgesztesről és Vértessomlóról érkeztek segítők. 

Végezetül jó ebédhez szólt a nóta: Szép Lídia elénekelte a bányászhimnuszt. A programsor hétfőn az Asszonybállal folytatódik, 17 órától várják az érdeklődőket a Bányász Klub Közösségi és Rendezvényházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában