Várakozni tilos

2022.02.15. 15:34

Ezt az új KRESZ-táblát kell figyelembe venni Csolnokon

A tilalom a kiegészítőtábla értelmében 50 méter hosszú szakaszra érvényes.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Sikerrel zárult a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel, illetve a rendőrséggel folytatott hosszas egyeztetés, melyet még a Kossuth Lajos utca iskola előtti szakasza kapcsán kezdeményezett a község vezetése. Kolonics Péterné, Csolnok polgármestere a települési Facebook-csoportban számolt be arról, hogy megoldás született a Csolnoki Német Nemzetiségi Általános Iskolánál tapasztalt problémás helyzetre.

Az elmúlt években többször előfordult, hogy az említett helyszínen gyakran úgy parkoltak a járművek, hogy megnehezítették a gyalogosok közlekedését. Éppen ezért a közelmúltban kihelyeztek egy várakozni tilos táblát, a tilalom a kiegészítőtábla értelmében 50 méter hosszú szakaszra érvényes.

A polgármester azt is közölte, hogy a következő napokban segítő jelleggel a járdán sárga színű szaggatott vonalat fognak felfesteni a közút szakemberei, ami lehetővé teszi, hogy a KRESZ-ben foglaltaknak megfelelően öt percig szabályosan megállhassanak ott az autósok. Kolonics Péterné bízik benne, hogy mindezzel sikerül megoldani a problémát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában