Ukrán válság

2022.02.25. 16:31

Dolgozóik gyermekeit segíti kimenteni a háború sújtotta Ukrajnából a tatabányai cég

A Facebookon bukkant fel a hír, a posztot pedig több ezren osztották meg: a tatabányai Coloplast Hungary Kft. minden segítséget megad a cég ukrán munkavállalóinak.

Kemma.hu

Tegnap kisírt szemű, aggódó tekintetű emberek kétségbeejtően beszélgettek a munkaközi szünetekben. Ukrajnából a Tatabányai Ipari Parkban itt dolgozó emberek körében nagy az aggodalom. Lányok, asszonyok, fiatalok, középkorúak. Azért jöttek Tatabányára dolgozni, hogy otthon maradt családjuk megélhetését segítsék, biztosítsák. Sok édesanya gyermekét hagyta otthon, a járvány miatt egyre kevesebb alkalommal találkozhattak személyesen szeretteikkel. Most, hogy kitört a háború, teljes bizonytalanságba sodorta őket.

– így kezdődik az a publikus bejegyzés, amelyet több ezren osztottak meg a közösségi oldalon. A sorok a Tatabányán működő Coloplast, a város legnagyobb gyárának vezetőségi döntéséről számolnak be, miszerint a cég segítséget nyújt dolgozóinak a háború sújtotta országban maradt gyermekeik kimentéséhez. A vállalatnál meetingen jelentették be, hogy a coloplastos édesanyák gyermekeinek utazását segítik a határtól, valamint a későbbiekben az itt tartózkodásukhoz szállást is biztosítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában