Nemes cselekedet

2022.02.10. 20:00

Csoda a vízműnél: egy idegen fizette ki a bácsi vízóracseréjét Tatabányán

A kisnyugdíjas idős férfi az ügyfélszolgálaton részletfizetést akart kérni, ekkor lépett közbe egy neve elhallgatását kérő idegen, aki átvállalta az összeget.

Kemma.hu

Fotó: Shutterstock

Az esetről az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. számolt be Facebook-oldalán. Mint írják, az érintettek megállapodása ellenére néhány Facebook-csoportban napvilágot látott a megható történet, ráadásul nem a történteknek megfelelően. A cég ezért kötelességének tekinti, hogy a valós tényeket közölje az üggyel kapcsolatban.

Az idős férfi február 8-án ment be a társaság egyik ügyfélkapcsolati irodájába, mert részletfizetési kérelmet szeretett volna beadni a hamarosan esedékes mérőcsere díjára. Az ügyintéző először az eljárásrendet követve első lépésben három havi részletfizetési lehetőséget ajánlott fel. Azonban a bácsi elmondta, hogy alacsony jövedelmű kisnyugdíjasként még így sem tudja kifizetni az óracserét. Az ügyfélszolgálat munkatársa ekkor a csoportvezetőjéhez fordult, aki egyedi kérelem benyújtását javasolta, mely bizonyosan pozitív elbírálásban fog részesülni.

Amikor a csoportvezető tájékoztatta az idős férfit, a szomszéd ügyintézési ponttól egy másik férfi lépett hozzájuk és felajánlotta, hogy kifizeti az óracsere díját.

Az ÉDV munkatársai jelezték, hogy erre természetesen van lehetőség, de ezt a két magánszemélynek kell megbeszélnie egymással, a társaság a megállapodásban nem vehet részt. A férfi végül kifizette a pénztárban az óracsere díját, de a nevét nem árulta el. 

Kollégáink rengeteg felhasználóval és üggyel találkoznak napi szinten, de ők sem láttak hasonló szívet melengetően nemes cselekedettel

– tették hozzá a posztban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában