Teljeskörű megújulás

2022.02.17. 06:50

Biztonságosabb lesz a Nyergesújfalu-Bajna és a Zsámbék-Bajna közötti út

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A program keretében Komárom-Esztergom megyében a 1105-ös jelű Zsámbék-Bajna összekötő út 2,9 kilométeres szakasza és a 1125-ös Nyergesújfalu-Bajna összekötő út 193 méteres szakasza teljeskörűen újult meg. A projektben további megyei felújítások is szerepelnek, melyeket a társaság 948,76 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatással valósított meg.

Az 1125-ös jelű út projektjéhez kapcsolódóan a kivitelező mintegy bruttó 529,04 millió forintból valósította meg a beruházást. A Zsámbék-Bajna összekötő út 12+870 és 15+840 kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodott a burkolat teljes felújításáról. A szakaszon lezajlott a meglévő földárkok és csatlakozó átereszek tisztítása, profilozása. Megújultak a közösségi közlekedési megállóhelyek, valamint egy helyszínen buszmegálló helyett buszöböl épült.

A szakemberek továbbá egy helyszínen forgalomcsillapító középszigetet építettek és 3 kijelölt gyalogos-átkelőhelyet is kialakítottak. A csatlakozó Nyergesújfalu-Bajna összekötő út 13+190 és 13+383 kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodott a burkolat teljes felújításáról, valamint a meglévő földárkok és csatlakozó átereszek tisztításáról, profilozásáról.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi mellékút felújítása indult el. Ebből Komárom-Esztergom megyében mintegy 15,7 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában