Motiváció

2022.02.03. 18:43

A tatabányai diákok virtuális vállalkozása a nemzetközi versenyen remekelt

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott az egy éven át tartó nemzetközi START-UP + SKHU versenyen a TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum csapata.

Sugár Gabi

Forrás: Beküldött

A megmérettetésen tizenkét iskola száznyolc csapatában háromszázhuszonnégy tanuló vett részt. A tatabányai technikum 12. a osztályos tanulói, Csehi Loretta, Csiszár Anikó és Lőrincz Fanni remekelt. Csapatuk a verseny döntőjében az ötödik lett, egyéni teljesítményük alapján holtversenyben az egyéni harmadik helyezést érték el. Felkészítő tanáruk Szántóné Boros Erika mentor-pedagógus, az intézmény általános igazgatóhelyettese volt. 

A részt vevő diákok háromfős csapatokban versenyezve digitális oktatási anyagokat kaptak, melynek megtanulásával, illetve különböző feladatok elvégzésével virtuális pénzt gyűjtöttek. Fő feladatuk egy virtuális vállalkozás alapítása volt, melyhez kapcsolódóan üzleti, költségvetési, piackutatási tervet, one pagert és angol nyelvű rövidfilmet kellett készíteniük. A film kikerült a virtuális piactérre. A tanulással gyűjtött pénzt a virtuális piactéren befektették más csapatok projekttermékeibe, így haszonra tehettek szert. A verseny végén az összegyűjtött virtuális pénzt valódi ajándékokra válthatták be a diákok.

Szántóné Boros Erika elmondta: a lányok rengeteget dolgoztak. Beigazolódott, hogy a tanulók terhelhetősége határtalan, ha megfelelően motiváltak. Hihetetlen igyekezettel készültek a versenyre. Az iskola közössége büszke rájuk. A verseny fő célja elsődlegesen a diákok vállalkozói kompetenciájának fejlesztése volt, továbbá a csapatban dolgozás együttműködési készségüket, felelősségtudatukat is növelte. A feladatok megoldása környezettudatosságra, a fenntartható fejlődés szemléletére is nevelt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában