Beruházás

2022.01.18. 19:30

Újabb tatai épületek újulnak meg: elkezdődtek a munkák a Kristály fürdőnél

Tatán a vizek városának hagyományait megőrizve Malomkert néven megkezdődött a műemléki Jenő-malom helyreállítása és a volt Kristály fürdő átalakítása.

Kemma.hu/MTI

Forrás: vertesinfo.hu

Mint korábban megírtuk, megújul a hányattatott sorsú Kristály fürdő területe. A város néhány éve a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert támogatást az Angolkert rehabilitációjának harmadik ütemére: ebbe tartozik bele a Jenő-malom helyreállítása, valamint a Kristály-fürdő interaktív élménypark jellegű átalakítása is.

Michl József polgármester kiemelte, hogy a 475 millió forintból megvalósuló fejlesztés komplex élményt és több órás programot kínál majd nem csak a tataiaknak, hanem a Tatára látogatóknak, hasznosítva az önkormányzat tulajdonában álló, egyre romló állapotú ingatlanokat.

A malom épületében a tervek szerint újra működik majd az eredeti minta szerint készült szerkezet, amelyen látványőrléseket lehet tartani, valamint egy interaktív kiállítás mutatja be a tatai malmok belső működését. A régi Kristály fürdő új funkciót kap, a határmenti együttműködési program pályázatának segítségével különböző malomszerkezetek működési elvének bemutatására játékos formában is lehetőség nyílik.

Nemrég arról is beszáotunk, hogy a tatai önkormányzat megvásárolta a szintén régóta elhanyagolt és eddig magántulajdonban álló Fényes Fürdő területén található üdülőépület-együttest. Az önkormányzat a tervek szerint kiír majd egy pályázatot, de előtte precízen felméri a helyszínen lévő jelenlegi állapotot, beleértve azt a számos értékes fát is, ami jelenleg ott található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában