Újabb oltási akció indul – itt vannak a legfrissebb megyei időpontok az oltás felvételére

Újabb oltási akció indul januárban. Az elmaradt oltásokat a megye több pontján is fel lehet venni.

Raffael Veronika

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Az újabb oltási akcióról a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és az országos oltási munkacsoport vezetője, György István elmondta: a kórházi központi oltóhelyeken és járásonként egy szakrendelőben minden csütörtökön és pénteken délután, valamint szombatonként várják azokat, akik meg akarják kapni a koronavírus elleni vakcinát. Az akcióban előzetes időpontfoglalás nélkül lehet részt venni. A cél az, hogy minél nagyobb átoltottságot és így minél erősebb védettséget tudjanak elérni a járvány esetleges újabb hullámainak kitörése előtt. 

Akcióhetek, sorjában - Legelső alkalommal tavaly november 22. és 28. között hirdetett oltási akcióhetet a kormány. Az előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélküli oltakozást később decemberben is meghosszabbították, 2022 első hava pedig újabb akcióval kezdődik. 

Az országban 101 kórházi oltóponton és további 115 járási helyszínen várják a jelentkezőket, mind az öt típusú vakcina elérhető lesz. Elsősorban a még oltatlanokat várják, valamint azokat, akik esetében legalább négy, de legfeljebb hat hónap telt el az alapimmunizáció óta. A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kiemelte: a háziorvosokat is arra kérik, hogy januárban a rendelési idejükön kívül legalább egy péntek délután és egy szombaton tartsanak oltási napot. Hozzáfűzte: a központi oltóhelyeken csütörtökönként és péntekenként délután 2 órától 6-ig, szombatonként délelőtt 10-től délután 6-ig zajlik az akció. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az oltást jelentősen gyorsítja, ha az oltandó magával viszi kinyomtatva, kitöltve és aláírva a hozzájáruló nyilatkozatot. 

Mind az öt típusú vakcina elérhető lesz (Forrás: Rosta Tibor / MTI)

A januári akcióban továbbra is előzetes időpontfoglalás nélkül, helyszíni regisztrációval lehet részt venni az akcióban, a megye számos pontján. Az oltásra lehetőséget biztosítanak a megye számos kórházaiban, de a járásközpontokban, valamint a falvakban szintén lesz lehetőség a hiányzó oltás felvételére. 

A tata.hu-n olvasható, hogy az eddigi oltási akciók sikerére és az omikron vírusvariáns magyarországi megjelenésére való tekintettel a tatai háziorvosok is tartanak oltási akciónapokat. Az összesen 9 ponton a következő időpontokban fordulhatnak oltásért a lakosok: a 7-ei és 8-ai napokon Dr. Cseh Tamás, január 14-én és 15-én Dr. Túri László helyettesítő orvos, Dr. Reisz Kornélia, és dr. Peti Ildikó Edit január 21. és 22. között hónap utolsó hétvégéjén pedig további öt felnőtt háziorvosi rendelő orvosa várja az oltakozókat, amelynek részleteiről a tata.hu oldalon is tájékozódhatnak. 

Januárban minden csütörtökön, pénteken és szombaton oltakozhatunk (Forrás: Rosta Tibor / MTI)

Dr. Árendás József és Dr. Bublovics Péter háziorvosok az interneten értesítették a környei a pácienseiket, hogy január 14-én délután 2 és 6 óra között, valamint 15-én 10-től 18 óráig tartanak rendkívüli oltási napokat a Szent Rókus, valamint az I. számú háziorvosi rendelőben. Hozzátették: a rendkívüli oltási időpontokban a páciensek – függetlenül attól, hogy melyik környei körzethez tartoznak – bármelyik rendelőben kérhetik az oltást. 

Rendkívüli oltási napokat tartanak az ácsteszéri orvosi rendelőben is – közölte Aka, Ácsteszér és Csatka Háziorvosi Szolgálata. A gördülékenyebb lebonyolítás érdekében kérik a lakosságot, szándékukat január 10-éig telefonon jelezzék. Az oltást január 21-én 14 és 18 óra között, valamint január 22-én 9 és 16 óra között kérhetik. Tárkányon január 8-án várják az oltatni vágyókat Pfizer-, Moderna- és Janssen-oltóanyaggal. A könnyebb tervezhetőség érdekében kérik rendelési időben telefonon és e-mailben jelentkezzék szándékukat. Az összes helyszínről a koronavirus.gov.hu oldalon lehet tájékozódni. 

Mint az a komáromi Selye János Kórház honlapján olvasható, náluk januárban csütörtöki és pénteki napokon 14-18 óráig szombati napokon pedig 10-18 óráig lesz lehetőség az „akciós”oltásra regisztráció és időpontfoglalás nélkül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában