Programajánló

2022.01.22. 11:30

Tervezz velünk! 6+3 Komárom-Esztergom megyei programot mutatunk a hétvégére

Kicsiknek való programot keresel? Szórakozást a nagyoknak? Elmélyednél a kultúrában vagy sporttal mozgatnád át a tested? Van miből válogatni.

A tatabányai Belvárosi Jégpálya hóesésben.

Fotó: Novotni Ákos

1. Adjunk az (össz)művészetnek!

Élő zenei – irodalmi – képzőművészeti kávéházba hívja az érdeklődőket január 22-én, szombaton az alsógallai József Attila Művelődési Ház Tatabányán.
A helyszínen 16 órától A természet vonzásában címmel Kegyes Attila természetfotós kiállítása nyílik meg, az ingyenes eseményen a zenéről a Blues Tandem gondoskodik majd.

2. Ugorjunk fejest a víz kettősségébe!

A  Skurc Group Liquid címmel  január 21-én nyílt csoportos kiállításában merülhetünk el a hétvégén az esztergomi Duna Múzeumban. A tárlaton létrehozott környezet a víz és a tágabb értelemben vett víz kettős kérdésének megélését indukálja. A kiállításon Üveges Mónika, Németh Dávid, Matisz Richárd, Lázár Kristóf, Bencs Dániel, Németh László, Bencs Máté és Szalay Krisztina alkotásai vesznek részt.

3. Frissítsük fel a ruhatárunkat!

Ruhacserét és bolhapiacot rendez az esztergomi Kaleidoszkóp Ház január 22-én, szombatok 16 órától. A január a legmegfelelőbb időpont, hogy helyet csináljunk az új dolgoknak az életünkben vagy éppen felfrissítsük azt. Foglalj asztalt a Kaleidoszkópba, és hozd el megunt ruháidat és egyéb dolgaidat, vagy érkezz vásárlóként és válogass kedvedre! A részvétel természetesen ingyenes.

4. Borzoljuk a kedélyeket kiállításmegnyitón!

Kultúrára éhes közönségét várja A Vértes Agorája Folyosógalériáján. A január 21-én nyílt ingyenesen látogatható kiállításon ezúttal egy egészen egyedi album képei – Varga Tamás archaikus eljárással készült fotói – és a hozzájuk rendelt, szorosan kapcsolódó szövegek – Burai Árpád abszurd történetei – kapnak helyet.

5. Ünnepeljünk díjátadóval a Magyar Kultúra Napján!

Az esztergomi Szentgyörgymezői Olvasókör ünnepi műsort és díjátadót szervez január 22-én 16 órától. Az esten Müller László előadásában elhangzik
a Himnusz, majd Hernádi Ádám polgármester és Erős Gábor alpolgármester átadják a Babits Mihály-díj „Esztergom Kultúrájáért” elismeréseket.
Az ünnepi műsort a Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskola Népzenei Tanszaka, Méhes Hanga (koboz) és a Téka zenekar adják. A belépés ingyenes. Szájmaszk használata szükséges.

6. Ismerjük meg egy múzeum születését!

A Magyar Nemzeti Múzeum Esztergomi Vármúzeumában is a magyar kultúra napját ünneplik január 22-én 11-15 óráig. Egy múzeum születése címmel ezen a napon a látogatók tárlatvezetéseken vehetnek részt, a múzeum márványtermében 14 órától pedig Tolnai Gergely régész előadását meghallgatva is megismerhetik a múzeum születésének történetét még nem látott ásatási fotókat, metszeteket, térképeket megtekintve. A tárlatvezetésen múzeumi belépőjegy megváltásával lehet részt venni. Egy vezetésen maximum 25 fő részvételét tudják biztosítani. Előzetes helyfoglalásra nincs lehetőség. Az előadáson való részvétel ingyenes, előzetes regisztráció nem szükséges.

+1 tripla: Húzzunk korcsolyát a Jégpályák Éjszakáján!

A megyében három helyszínen vár miden korizni vágyót a Jégpályák Éjszakája január 22-én. Tatán a Tatai Városkapu Sport- és Jégsátorban vidám programokkal invitálják a korcsolya szerelmeseit 10 és 21 óra között, míg Komáromban a Jókai Ligeti Jégpályán meghosszabbított nyitva tartással, 10 órától 23 óráig lehet majd korizni.

A tatabányaiaknak sem maradnak le a jeges programokról, a Tatabányai Műjégpálya ugyanis hosszabbított nyitva tartással, 17-től 22 óráig várja a korcsolyázókat színesre varázsolt jégfelülettel, játékokkal, nyereményekkel, tombolával, forró italokkal, folyamatos programokkal és bemutatókkal, valamit  jégdiszkóval Dj Deluxe jóvoltából. A program védettségi igazolvány nélkül látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában